Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Röplabda Regionális Bajnokság – ismét három győzelem!

November 14-én csapatunk Gyöngyös városába látogatott, ahol a Regionális Bajnokság 2. fordulóját rendezték meg. Az első fordulóban csapatunk szettet sem veszítve nyerte meg mindhárom mérkőzését, fiaink ugyanilyen eredmény reményében utaztak el Gyöngyösre.

Csapatunk első mérkőzését a házigazda Gyöngyössel játszotta. Ez a párharc mindig szoros és küzdelmes csatákat eredményez a két csapat között, ez nem volt másképp ezen a hétvégén sem. Csapatunk játéka hullámzó volt, voltak szép támadásaink és sajnos ezen a mérkőzésen több egyéni hiba is előfordult. Ám a mérkőzés végére a fejekben helyre állt a rend és egy igen izgalmas utolsó játszmában meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

A nap negyedik mérkőzésén csapatunk a Kunhegyes gárdájával találkozott. A Kunhegyes csapat az első fordulóhoz képest igen csak megerősödött ennek köszönhetően ez a mérkőzés is küzdelmes és szoros csatát hozott. Mindkét csapat tudása legjavát nyújtotta így egy igen élvezetes mérkőzést láthattak a nézők. A mérkőzésen ismét a harmadik és egyben utolsó szett döntött, ahol csapatunk összekapta magát és megszerezte a második győzelmét is.

Röplabdásainknak a nap végére maradt a Pénzügyőr SE – Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping csapata, akik célja nem más volt, minthogy csapatunk nyerő szériáját megszakítsa. Ennek tudatában nem is kérdés, hogy ez az összecsapás is rendkívül izgalmasra sikerült.  A mérkőzés során a csapatok fej-fej mellett halattak, és ahogy a mérkőzés haladt előre a játékosok úgy lettek egyre feszültebbek és idegesebbek. Az utolsó szettben mindkét csapat összeszedte maradék erejét, így egy igen izgalmas végjáték alakult ki. Csapatunk ezt a mérkőzést is megnyerte, igaz csak két ponttal szerzett többet a hajdúsági csapatnál.

A hétvégéről elmondható, hogy csapatunknak nagyon szoros mérkőzéseken bizonyította be, hogy az éles helyzetekben is képesek megfelelően játszani és elszántságuk nem inog meg egy percre sem.

A 3. forduló november 28-án Kunhegyesen kerül megrendezésre!

A csapat tagjai voltak: Varga László, Busák István, Lukács Tibor, Gregor András, Nagy Zoltán, Kiss Péter, Csizmadia János, Rosta Balázs, Kormos Dávid, Barócsi Ákos

Edző: Siklósi Zsolt

Eredmények:

Gyöngyös – MEAFC: 1 – 2

MEAFC – Kunhegyes: 2 – 1

MEAFC – Debrecen: 2 – 1

Regionális bajnokság (2015-16) állása 2. forduló után
 
 CsapatMérk.GYVSzettPont
1.MEAFC66012318
2.Pénzügyőr Debrecen6429612
3.Kunhegyes ESE624696
4.Gyöngyösi RSE6063120