Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Vásárhely is vereséggel távozott Miskolcról!

Újabb siker a csapatmunka asztalán!

Nem akármilyen ellenfél melegített a vendég oldalon, hiszen a Hódmezővásárhely személyében a tavalyi bajnokság alapszakaszának Keleti bajnokát és a Hepp-kupa ezüstérmének birtokosát tisztelhettük.  Idei eddigi teljesítményük csalóka, hiszen ők kezdték a legnehezebb sorsolással a szezont, bár a listavezető Debrecent így is legyőzték. Az „A” csoportot is megjárt játékosokkal teletűzdelt vendégek ezúttal is győzni jöttek, első idegenbeli győzelmüket szerették volna megszerezni a Körcsarnokban.

A vásárhelyi kapitány, Vas nyitó találatára Szepesi felelt, majd hazai oldalon átvették az irányítást a magas emberek. Szojka és Endrész remek összajátékkal eredményesen támadott, amihez kisvártatva Fazekas is csatlakozott. Rafinált centerünk zsinórban három kosarat is becsempészett a közösbe (15-9).  A Kosársuli – a dobóformáját az eddigi mérkőzéseiken még rejtegető – Wirth tripláival repesztett egy 10:0-át, ám a negyed végén jól koncentrált a MEAFC, így kezdődhetett minden egálról, előről (21-21).

A folytatásban az éveken át Hódmezővásárhelyen játszó Drahos a szervezés mellett a pontszerzésből is kivette a részét. Ugyan korábbi csapattársai agresszív védekezéssel próbálták lassítani irányítónkat, a labda azonban rendre jó helyre került. Odaát Csorvási és Vejinovic nagyon magára maradtak, ketten szereztek 11-et a 14 pontjukból, míg nálunk előbb Orosz, majd Galló és Kiss is értéket teremtett a rájuk bízott percek alatt. A negyed végi jó büntetőzés eredményeképp miskolci előnnyel indult a szünet (45-35).

A harmadik rész összességében nyugalomban csordogált. Drahos tovább melózott, Szojka újabb kosarakat szerzett, Szepesi pedig ügyesen kapkodta a lepattanókat. Mivel a vásárhelyieknél ekkor senki sem jelentkezett be a vezér szerepére, így hiába dobott mindenki 1-1 szép kosarat, a különbség lényegében megmaradt (61-52).

Az utolsó negyed elején a láthatóan kevesebb „vért” ivó vendégek akaratlanul ugyan, de tovább asszisztáltak a miskolci lendülethez. A 32. percben előbb Kiss Balázs ugrassztotta talpra a publikumot egy több, mint zseniális megmozdulással, majd két perccel később Drahos triplája somfordált be komótosan a gyűrűbe, csaknem húsz pontosra hízlalva a differenciát (74-55). A vásárhelyiek centere, Varga Dánielekkor úgy döntött, hogy ő bizony nem visz haza Csongrád megyébe fel nem használt pontokat, és 6 perc alatt szerzett 10 egységével szépen le is farigcsálta 5 pontra a különbséget. Szojka kosara azonban most is – mint mindig – jókor jött, így az utolsó perc formasággá szelídült. Ismét olyan szívvel és csapatmunkával sikerült legyőzni egy remek erőkből álló, komoly csapatot a Körcsarnokban, amire büszkék lehetünk, és amire idegenben is támaszkodni akarunk (79-72).

MEAFC – Vásárhelyi Kosársuli 79-72 (21-21, 24-14, 16-17, 18-20)

NB I/B, Keleti csoport, 6. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Rácz Zsolt, Sértő Róbert, Kapusi Gábor.

MEAFC: Drahos (22/3), Szepesi (4), Tóth T. (7/3), Szojka (16), Endrész (8). Csere: Kiss (6), Galló (6), Fazekas (6), Tóth G. (2), Orosz (2). Edző: Bene Szilárd.

Hódmezővásárhely: Vejinovic (10/3), Nagy (6), Vas (15/9), Varga D. (13), Csorvási (14). Csere: Wirth (12/9), Varga Z. (2), Czibere, Horváth, Mócsai, Pavlovic. Edző: Dr. Elek András, Utasi Gábor.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ezúttal is egy nagyon jó csapatot sikerült hazai pályán két vállra fektetnünk. Adódtak hullámvölgyeink a meccs folyamán, de csapatként harcoltunk ki a győzelmet. Megpróbáljuk a jó formánkat átmenteni a jövőhétre és szeretnénk idegenben is nyerni.