Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Triplaesővel debütált a csapat új meze!

45 pontos győzelmet arattunk a 40 éves évfordulón.

Szabó Imre, Varga József, Magyar Attila, dr. Kerekes István, Béres Lajos és Németh István. Legendás, 1975-ös bajnokcsapatunk tagjai nem véletlenül érkeztek épp az utódok MAFC elleni mérkőzésének napján az Egyetemi Körcsarnokba. A két nap híján kerek negyven esztendővel ezelőtti – feljutást érő – bajnoki cím mind a mai napig a MEAFC történelmének olyan sikere, melyről a klub vezetése méltóképp szeretett volna megemlékezni. A találkozó félidejében korábbi kosárlabdázóink a közönség vastapsa közepette vehették át a 40 éves évforduló alkalmából készített emlékérmeket.

Hiába szerezte meg első sikerét napokkal korábban a fővárosi gárda, a papírforma miskolci győzelmet sejtetett, így a mérkőzésre érkező nyolc (!) pesti fiatal nem sok jóra számíthatott. Koncentráltan, és két gyors Szepesi kosárral kezdett a szép, új mezben pompázó MEAFC, majd hamar kiderült, hogy ez a meccs nem a kidolgozott figurákról szól majd. Sokszor már az első passz után üres dobóhelyzet alakult ki, Tóth Tamás többször is élt a kínálkozó lehetőséggel (34-18).

A második felvonásban rengeteg kényszerű, de sikeres betöréssel operált a MAFC, amihez nagyvonalúan asszisztált az egész hazai csapat. Öt újabb hármasunknak és – élete első NB I-es bajnoki mérkőzésén pályára lépő – Orliczki Mártonközéptávolijának is köszönhetően a különbség azonban megmaradt (56-38).

Jót tett a miskolci játékosoknak a legendáinkkal készített közös félidei fénykép, hiszen újra a kellő sebességgel támadtuk az ellent. A két Tóth egyre csak termelte a kosarakat, így a negyed végén már közeledtünk mai célunk felé, jobb védekezés mellett elérni a 100-as határt (90-53).

Az utolsó szakaszban nálunk is az U20-as csapat volt pályán, akik Orosz vezetésével tovább növelték az előnyt, Kiss Balázs révén pedig a bajnokság első „tálca süteménye” is megszületett. Irányítónk 100. pontot jelentő triplája így kettőzött értékkel bíró örömöt okozott a kispadon lévő rutinos csapattársaknak (109-64).

Folytatás jövő pénteken, amikor a remek formában lévő Tiszaújváros érkezik Miskolcra.

MEAFC – MAFC II 109-64 (34-18, 22-20, 32-15, 21-11)

NB I/B Keleti csoport, 8. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Balogh Gyula, Domán István, Bács Csaba.

MEAFC: Drahos (3/3), Szepesi (8), Tóth T. (17/12), Szojka (4), Endrész (9). Csere: Tóth G. (25/15), Orosz (17/9), Fazekas (9), Galló (8), Kiss (6/6), Orliczki (2), Koroknai (1). Edző: Bene Szilárd.

MAFC: Cserkúti (7), Dudás (9/3), Siklós (18), Boldog (12), Nagy (10). Csere: Szanyi (6), Jankovics (2), Garai. Edző: Dinnyés Attila.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ellenfelünkkel ellentétben mi komolyan vesszük a bajnokságot, ám a mai mérkőzést – a jó dobóformán kívül – nem nagyon tudom értékelni. Örülök viszont, hogy az utolsó negyedben a komplett utánpótlásunk pályán volt.