Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hazai veretlenséget ünnepelhet a Körcsarnok!

Miskolci siker és csupaszív csapatmunka a megyei rangadón!

Stílusosan, a korábban kilenc szezont is a vendégeknél teljesítő Tóth Tamás két jó büntetőjével kezdődött a megyei rangadó. A mérkőzés eleji Drahos-Szojka duó által diktált tempót nem nagyon tudta követni a legjobb négybe vágyó Tiszaújváros, így pillanatok alatt elhúzott a már ekkor is csapatként operáló MEAFC (21-12). Odaát azonban Czura és az ukrán légiós Osnach is észlelt, és kihasználva a hazaiak döbbenetes megmozdulásait, másfél perc alatt átvették a vezetést (21-23). Mivel a miskolci „fekete percek” hamar leperegtek, a nyitó negyed végül ismételten fehérmezes előnnyel és egy Drahos címezte Endrész slusszpoénnal ért véget (27-23).

A második etap hazai hőse egyértelmen Fazekas volt. 11 dobott pontja mellett gyönyörű és váratlan megmozdulásokkal  pörgette föl a Körcsarnok komplett miskolci lelkületű közönségét, ám nem volt nehéz élete ekkortájt Endrésznek és Gallónak sem. Tóth Gábor előbb ifjú négyesünk orrát vakarta meg szó szerint egy forintos labdával, majd idősebb centerünknek is „póstázott egy zsugát”. Magasembereink hárman így összesen 20 pontocskát tettek ekkor az egyetemi közösbe. Mivel a védekezés a 13 kapott pont okán stabil volt, a szünetre megugrott a két gárda közti differencia (49-36).

Térfélcserét követően kiderült, hogy Szepesi új cipője gyorsabb, mint korábbi „dorkója”, így bedobónk is csatlakozott a „mai meccsen jól és eredményesen muzsikálók” egyre népesebb táborához. A negyed végén Tóth Gábor öt jó ponttal jelezte, hogy jó formában várja az utolsó negyedet (74-60).

És lőn. Csapatunk kapitánya azonnal be is vágott két nagyon fontos triplát, ám a vendégek nem adták fel. A végig remekül játszó Czurához és Osnachhoz ekkor Mohay is betársult, és közösen hatalmas offenzívát indítottak a tiszaújvárosi mezben lévő legények. Ugyan hátrányukat fokozatosan ledolgozták, – mivel Drahos az összes büntetőjét a helyére küldte, így – egyszer sem tudtak 3 pontnál közelebb kerülni a hibáik ellenére is derekasan dolgozó miskolciakhoz. A roppant hosszúra nyúlt utolsó percben a hazai győzelem mellé ráadásképp a 100. pont is megérkezett. Fazekas ugyan még kihagyta, ám Szepesi már nem hibázott, így övé lett a rekesznyi dicsőség. A társaság ezúttal is óriási küzdelemben, igazi csapatként gyűjtötte be immár ötödik sikerét, így a MEAFC kosarasai az idei karácsonyra hazai veretlenséget tudtak a miskolci kosárlabda barátok fenyőfája alá csempészni (103-96).

MEAFC – Tiszaújvárosi Phoenix KK 103-96 (27-23, 22-13, 25-24, 29-36)

NB I/B Keleti csoport, 9. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Sallai István, Balogh Gyula, Gergely Csaba.

MEAFC: Drahos (16), Szepesi (17), Tóth T. (2), Szojka (14), Endrész (17). Csere: Tóth G. (16/9), Fazekas (14), Galló (7), Orosz, Kiss. Edző: Bene Szilárd.

Tiszaújváros: Czura (26/3), Kovács (4), Varga (8/3), Pongrácz (15/6), Benőcs (2). Csere: Osnach (21/3), Mohay (15), Magyar (3/3), Pöstényi (2), Vida. Edző: Brunyánszky István.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ismét megmutattuk, hogy milyen elszántsággal és mekkora szívvel tudunk küzdeni a győzelemért. Ellenfelünk egy nagyon jó, nagyon hajtós csapat, az utolsó percig próbára tettek bennünket, ám legyőzésükkel most újonchoz képest előkelő helyen tudunk karácsonyozni. Ezt a győzelmet szeretnénk a héten elhunyt barátunk, Kalóczki Gábor emlékének ajánlani.