Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Edzőmérkőzéssé szelídült a tervezett rangadó!

Ennyivel jobban koncentrált a tavalyi ezüstérmes, de pénteken itthon javíthatunk!

MEAFC – DEAC 66-98 (21-26, 12-31, 22-15, 11-26)

Férfi NB I/B, Keleti csoport 10. forduló. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: Gyuris Péter, Gaál István, Semtényi Barna.

MEAFC: Drahos (12/6), Szepesi (15/6), Tóth T. (5/3), Szojka (8), Endrész (14). Csere: Tóth G. (9/3), Orosz (2), Koroknai (1), Fazekas, Kiss. Edző: Bene Szilárd.

Debrecen: Nagy Be. (7/6), Nagy Bo. (19/3), Pék (6/6), Patkovic (23/6), Kovács (8). Csere: Takács (19), Erdei (7), Gál (2), Kiss (2), Opre (2), Vas (2), Szarka. Edző: dr. Nagy Ágoston.

Ezúttal nem a villámkezű debreceni kisemberek, hanem a szerb Patkovic és Pék nyitotta 2-2 triplával a meccset. A mieink azonban Szepesi vezetésével hellyel-közzel, de tartották a lépést a feljutásról tavaly épphogy lemaradó, ám idén újra arra ácsingózó vendégekkel (21-26).

Tóth Gábor szerencsére tudta, mi a zónavédekezés ellenszere, így előbb egy vonalas, majd egy rendes triplájával azonnal egalizálta az eredményt, mint utóbb kiderült ma utoljára. Bár Szojka és Endrész kosarai után a 13. percben csupán kettő pont volt közte (32-34), onnantól kezdve a nem fehér mezesek nagyon elkapták – elsősorban a hazai bődületes hibáknak köszönhetően – a fonalat. 23 zsinórban szerzett pontjukat csak Koroknai egy szem sikeres büntetője tudta derékba törni (33-57).

A téli szünetról aztán a második félidőre visszaérkezett a MEAFC is, ám a három-négy lendületes és eredményes Drahos-Endrész összjáték csupán egy vendég időkérést tudott kicsikarni, a tetemes hátrány eltüntetése féltávnál megakadt (55-72).

Az utolsó negyedben már csak a hazai szurkolók frizurájáért lehetett aggódni, mert bár a meccs eldőlt, még ekkor is bőven akadt haj összeborzolást okozó ítélet a pályán. A debreceniek ma – ekkora különbséggel is – teljesen megérdemelten nyerték a találkozót, a mieinket azonban vigasztalhatja az a tény, hogy hét közben továbbra is bevehetetlen a Körcsarnok, és legközelebb ismét pénteken fogadjuk itthon a Kecskemét csapatát (66-98).

Bene Szilárd, vezetőedző: Hullámzó játékunk erősen év eleji formát mutatott. Volt pár pozitívumunk, de ma sokkal jobb volt az ellenfél.