Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Stabil miskolci kosárlabda csapat a MEAFC!

Letettük a névjegyünket a B csoportban!

Hat győzelemmel és öt vereséggel zárták férfi kosarasaink a bajnokság alapszakaszának első körét. A pozitív mérleg a Keleti csoport jelenlegi 5. helyét jelenti. Arról, hogy az NB I/ B csoport újoncaként jó helyen és jó úton járunk-e, Bene Szilárdot, a MEAFC férfi kosárlabda csapatának vezetőedzőjét kérdeztük.

Karakteres teljesítménnyel ötödik helyen fordulhat a MEAFC.

Újonc csapatként félve fogalmaztunk meg elvárásokat a győzelmek számával kapcsolatban, abban viszont biztosak voltunk, hogy mindent meg fogunk tenni a pályán azért, hogy a záró sípszónál győztesen vonulhassunk az öltözőbe. Az előzetes várakozást 6 remek győzelmünkkel  eddig sikerült túlteljesítenünk, jó pár csapatot megleptünk, de mivel elég kiegyensúlyozott a mezőny, a folytatásban sem lesz könnyű meccs.

A keret nem csak életkorban, de motiváltságban is az élen jár!

Tény, hogy magas az átlagéletkorunk, sok a tapasztalt, de még mindig 110%-kal akaró játékosunk. Ez jelenleg adottság nálunk. Sajnos a miskolci férfi kosárlabdázás az utóbbi két évtizedben – finoman szólva – nem a fénykorát élte és ez leginkább utánpótlás szinten fájdalmas. A tavalyi szezontól egyesületünk égisze alatt zajlik a miskolci fiú utánpótlásképzés, jelenleg 11 csapatban neveljük a jövő kosarasait. Felnőtt csapatunkban a tapasztalt játékosaink mellett van 3 junior és 3 U23-as fiatal is, akiknek próbálunk minél több játéklehetőséget biztosítani és eddig nagyon szépen helytálltak. Mindent összevetve és az eddigi mérkőzéseinket alapul véve reálisnak tartom a jelenlegi helyezésünket, remélem sikerül az alapszakasz végére is megtartani.

Hiányérzet azért maradt vagy minden „kerek”?

Talán az idegenbeli győzelem hiánya fájó egy kicsit, hiszen kétszer is nagyon közel álltunk hozzá. A Salgótarján elleni „gálázásra” és a Vásárhely elleni győzelemre viszont biztosan sokáig fogok még emlékezni.

Miben fogunk tudni előrelépni a második körben?

Az elmúlt 11 fordulóban mind az ellenfeleinknek, mind az egész kosárlabda társadalomnak megmutattunk, hogy itt a helyünk, és sikerült tiszteletet kivívni. Kulcsfontosságú, hogy a fiataljaink önbizalma ennek megfelelően tovább növekedjen és minél nagyobb szerepet tudjanak vállalni a játékpercek tekintetében. 

Kijelenthető, hogy újra pezseg a kosárlabda élet az Egyetemi Körcsarnokban? 

Idén többször is közel tele volt a lelátó és nagyon jó hangulat volt a Körcsarnokban. Örömteli volt, hogy a nézők között több utánpótlás játékosunkat és szüleiket is fel lehetett fedezni. Jelenleg még példaképeiket próbálják szurkolással segíteni, de évek múlva reményeink szerint ebben a csapatban fognak játszani. 

Tehát a szezon végeztével…

…szeretnénk az NBI/B-ben a 9-16 helyek valamelyikén, azaz a középmezőnyben végezni, hogy a bajnokság befejezését ne árnyékolja be a kiesés elleni küzdelem. Bízom benne, hogy fiataljaink tovább erősödnek, így a következő szezonban még nagyobb szerep juthat majd nekik.