Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

Kiemelt párharc előtt a MEAFC U-18!

Veretlen junior csapatunk a Kiemelt Bajnokságba jutásért játszik bajnoki mérkőzést a Békéscsaba ellenében vasárnap a Körcsarnokban!

A MEAFC U-18-as csapata remekül szerepelt idén. Magabiztos meneteléssel  mind a 10 eddigi meccsüket – köztük a hazai rendezésű regionális döntőt is – megnyerték. Galló Márk vezette juniorjaink most a Békéscsaba „testén” keresztül csatlakozhatnak a legerősebb csapatokat tömörítő Kiemelt Bajnokság további küzdelmeihez.  Vasárnapi ellenfelünk 2 győzelemmel (Debrecen, Kőbánya) és 12 vereséggel zárta az alapszakaszt a legobbak között.  

A Junior bajnokság Kiemelt csoportjába jutásért  vívott párharc 1. mérkőzése Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban lesz. A vasárnap esti találkozó 18:15-kor kezdődik.

Milen Vukicevic, vezetőedző: Most jön az igazi erőpróba, mert az eddigi legerősebb csapattal találkozunk. Én azonban bízom a játékosaimban, mert keményen és elszántan dolgoztak és megteremtették a lehetőséget, hogy egy miskolci fiatal kosárcsapat hosszú idő után újra a legjobbak között szerepelhessen.

A lebonyolításról:

A tavalyi év kadett és junior teljesítményei alapján az idei szezonra összeállított 16 kiemelt csapat területi elv alapján két nyolcas csoportba (kelet-nyugat) került beosztásra, melyen belül oda-visszavágós mérkőzések alapján döntötték el a helyezéseket.

A keleti és nyugati 1-4. a felsőházban folytatja, az 5-6. az alsóházban játszik tovább, a 7-8. helyezett pedig a regionális bajnokságok győzteseivel (MEAFC, Oroszlány, Sopron,Pécs) kuparendszerben játszik az alsóházban való szereplésért. A keresztjáték első mérkőzésén a regionális bajnokságból jövő csapat a pályaválasztó. A keresztjátékok győztesei (4 csapat) a Kiemelt Bajnokság Alsóházába jutnak, ahol két négyes csoportban játszanak tovább.

Keresztjáték az alsóházba jutásért:

PVSK-Pannonpower – Zsíros Akadémia Kőbánya

MEAFC – Békéscsabai KK

Soproni Tigrisek – Újpest Megyeri Tigrisek

OSE Lions – Elite-Basket Törökbálint