Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

A kosárlabdában is van döntetlen!

A juniorok párharcának első felvonásán igazságos döntetlen született! 

Teljes mértékben a szombati visszavágón dől el, hogy melyik csapat jut be vagy kerül vissza a Kiemelt Bajnokságba.

Sok pontatlanság jellemezte mind támadásban, mind védekezésben a miskolciakat. Majd minden vendég – sokszor nem is túl agresszív sebességű – betörést test mellett pihenő karokkal asszisztáltunk végig. Többek között ennek, és az elöl kihagyott ziccereknek is köszönhetően végig csak futottunk az eredmény után.

A második félidőben Bihari hármasaival előbb a lélektani, majd a rendes előnyt is megszereztük, ám Galló kipontozódása után a minimális 4 pontos vezetésünket rutintalanságból adódó hibák miatt már nem tudtuk megőrizni.

A mérkőzésen kiderült, hogy a csabaiaknak mennyit számított az elmúlt félév, amikor is a legjobbak között tudtak szerepelni. A mieink teljesítményéről viszont bátran kijelenthetjük, hogy ennél sokkal többet tudnak a kosárlabdázásról és reményeink szerint sokkal nagyobb koncentráció segítségével a visszavágón ezt meg is fogják tudni mutatni!

MEAFC – Békéscsabai KK    73 – 73  (21-22, 13-16, 23-19, 16-16) 

MEAFC: Orliczki M. (14/3), Bihari (26/12), Orliczki B. (8), Galló (19), Kalassai (6). Csere: Homoki.  Edző: Vukicevic Milen.

Békéscsabai KK: Zombai (20/9), Runa (10), Félix (14), Rudner (6), Tyetyák (4), Csere: Szűcs (7), Csák (6), Farkas (2), Faragó, Salamon, Bencsik, Mihály. Edző: Tóth Tamás.

Milen Vukicevic, vezetőedző: Nem jól nyitottuk meg a mérkőzést, bekövetkeztek olyan hibák, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a csapatra, és ezek sajnos a végjátékig követtek minket. Lehet, hogy a meccs fontossága is befolyásolta ezt, de ennek nem szabadna kifogásnak lennie. Egy olyan jó csapat ellen játszottunk, aki minden pillanatban tudta, mit akar csinálni. Van még 1 hét hogy elemezzük a hibáinkat mert ez csak az első félideje volt a párharcnak…….