Amerikai futball és Cheerleading szakosztály

III. MEAFC Aréna Kupa

2015. november 29-én került megrendezésre a III. MEAFC Amerikai Futball Aréna Kupa a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, melyen 6 csapat mérkőzött meg egymással:

  • Gladiators
  • Eger Heroes
  • Hajdúszoboszló Rhinos
  • Jászberény Wolverines
  • MEAFC Lions
  • Miskolc Renegades

Az első mérkőzésen a házigazda MEAFC Lions játszott az Eger Heroes ellen. Sajnos nem volt szerencséje a hazai csapatnak, mert még az első félidőben lesérült a Center pozícióban játszó Zsitnyánszki Róbert, és az irányító Galvács Ádám, így a torna hátralevő részén nélkülözniük kellett a két kulcsjátékost. Robit az addig futó poszton játszó Spisák Erik váltotta, Ádámot pedig a csapat elsőszámú elkapója, Fenyvesi Csaba. Ennek ellenére a Lions előtt a mérkőzés végéig ott volt a lehetőség a győzelemre, de a 2015-ös II. osztály bajnokát nem sikerült legyőzniük. (MEAFC Lions – Eger Heroes 7:12)

A második mérkőzésen a Gladiators kerekedett felül a Miskolc Renegadesen 14:6-os végeredménnyel.

A harmadik mérkőzést újra a MEAFC Lions játszotta a Jászberény Wolverines ellen. Fenyvesi Csaba irányításával sikerült felülkerekedni a Wolverinesen 19:14 arányban. Ki kell még emelni, a védelemben linebackerként játszó Zsitnyánszki Zoltánt, akinek sikerült lehalásznia az ellenfél egyik passzát, majd be is vitte a célterületre a labdát, így szerezve csapatának 6 pontot.

A másik ágon a Miskolc Renegades is megszerezte első győzelmét, a Hajdúszoboszló Rhinos ellen, 33:7 lett a mérkőzés vége. Az Eger Heroes 24:6-ra felülkerekedett a Jászberény Wolverinesen, a „B” csoportban pedig a Gladiators 22:0-ra legyőzte a Hajdúszoboszló Rhinost. Így végül az „A” csoportban Heroes, Lions, Wolverines, míg a „B” csoportban Gladiators, Renegades, Rhinos sorrend lett a csoportmérkőzések után.

Ezután az elődöntők következtek, ahol a Gladiátorsszal került szembe a Lions, ahol – a későbbi torna győztestől – 27:7-es vereséget szenvedett az egyetemi csapat.

A másik elődöntő rendkívül izgalmasra sikeredett, a Miskolc Renegades és az Eger Heroes is 1-1 touchdownt szerzett, de míg a Renegadesnek sikerült az extra pontot is értékesítenie, a Heroesnak ez nem jött össze, így 7-6 lett a kiélezett meccs végeredménye.

Az 5. helyet a Wolverinesnek sikerült megszereznie miután 21:9 arányban legyőzte a Rhinost

Következett a bronzmérkőzés, ahol a Lions azzal a céllal lépett pályára, hogy revanst vegyen, a nyitó mérkőzésen elszenvedett vereségért. Sajnos azonban az Eger Heroes alakulata a torna végére sikeresen kiismerte a MEAFC Lions játékát, így 42:0 arányban sikerült újabb győzelmet aratnia.

A döntőben a nap egyik legizgalmasabb mérkőzésén a Gladiatos 14:13-ra verte a Miskolc Renegadest, ezzel megszerezte az első helyet.

Végeredmény:

1. Gladiators
2. Renegades
3. Heroes
4. Lions
5. Wolverines
6. Rhinos

Az eredményhirdetés végén átadásra kerültek a legjobb védő és támadó játékos díjak. Előbbit Petrény Norbert, az Eger Heroes safety-je kapta, aki bravúros teljesítményével több passzt is hárított. A legjobb támadó játékos díját pedig Fenyvesi Csaba vehette át, aki mind tight endként, mind irányítóként kiemelkedőt nyújtott.