Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Remek teljesítményével megérdemelten nyert a listavezető

Az utolsó negyedet viszont így is elhoztuk Salgótarjánból.

 „Hogyan kaptunk ki Miskolcon?” – csóválták a fejüket a hazai szimpatizánsok a lelátón. Való igaz, hogy a vendégek első negyedben mutatott – rengeteg hibával és pontatlansággal tarkított – játéka nem az őszi MEAFC-ot idézte. Természetesen az is tény, hogy a visszavágástól fűtött, papíron alapból is sokkal előrébb rangsorolt listavezető nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő már az első perctől kezdve. Tutus remek lefordulásokból, Madár és Helmeczi pedig távolról gyűjtögetett, így a pontgazdag nyitány tarjáni fölénnyel zárult (32-22).

A folytatásban sem nagyon talált egymásra a vendégcsapat és a magasabbik gyűrű, így a hazaiak pár gyors kosarat követően állandósították a húsz pont körüli vezetést (60-37).

A fordulás után a vendégek hiába növelték védekezésbeli lelkesedésüket, a mai napon a bőven forgatott Tarjánnak nem nagyon volt gyenge pontja. Sömenek és Büki is agresszíven támadott, míg a kékek erejéből csupán néhány tetszetős támadásra futotta (84-54).

Az utolsó szakasz pozitívumai miskolci szemszögből a következőek voltak: junior irányítónk, Orliczki Marci két szép kosarat is szerzett, megnyertük a negyedet, és a hazai szurkolók bánatára elkerültük a 100 kapott pontot. Sovány vigasz, de a lényeg, hogy pénteken újra hazai pályán lépünk pályára. Akkor majd, a második helyen álló Békés ellen újra bebizonyíthatjuk, hogy ennél a teljesítménynél biztosan többet tudunk (98-69).

Konecranes-Salgótarjáni KSE – MEAFC 98-69 (32-22, 28-15, 24-17, 14-15)

NB I/B Keleti csoport, 14. forduló. Sakgótarján.

Vezette: Válé Flórián, Szakáll István, Gaál István.

Salgótarján: Madár (10/6), Dániel (6), Helmeczi (13/9), Sömenek (19/3), Tutus (20/3). Csere: Büki (14/3), Schéda (5/3), Czuprák (4), Béres (4), Oulic (3), Varga. Edző: Czigler László.

MEAFC: Drahos (12/6), Szepesi (8/3), Tóth Gábor (11/3), Szojka (14), Endrész (6). Csere: Kiss (6), Galló (4), Orliczki (4), Orosz (2), Fazekas (2). Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Csak gratulálni tudok ellenfelünknek, bajnokesélyeshez méltó módon játszottak. Büszke vagyok viszont csapatomra is, mert azon kevés gárdák egyike vagyunk, akik egyszer már legyőzték idén a tarjániakat. Az igazán fontos meccsek most jönnek, hiszen hazai pályán fogadjuk a Békést és a Budafokot.