Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U11

Ez ám a bemutatkozás, Csibészek!

Óriási akarat, óriási pálya és óriási sikerélmény játékosoknak, edzőknek, szülőknek! Így tovább, legények!

Három illetve négy hónapnyi kosárlabdával való ismerkedés után legfiatalabb játékosaink is kimerészkedtek a nagyok pályájára. A Körcsarnokban életük első (majd második) mérkőzését játszó előkészítős fiaink percről percre egyre többet láttak és egyre többet mertek kipróbálni az 5:5 elleni játékból. Jó – és sokszor természetesen mókás – volt látni, ahogy a kicsik fokozatosan eljutottak az “állj oda jobbra, az balra van, ne előre, hátra, mondom hátra, nem arra, a másik hátra, nem mi jövünk, igen, arra támadunk, nem őt fogod, nem tudom, hol a pólód, nem mehetsz ki pisilni” irányvonaltól a kosárszerzés, a passzolás, a labdaszerzés lehetőségéig.

Ha pedig halkan azt is hozzátesszük, hogy tették mindezt szép magasra nőtt, sokkal előrébb tartó lányok ellen, akkor áll össze igazán a vasárnap délelőtt szlogenje: Erre lehet építkezni, Csibészek!

MEAFC Csibészek – ÉLKSK Szikszó  15-93 (2-34, 0+5-16+7, 0-20, 8-16) 

MEAFC: Dócs (6), Horváth (4), Tisza (2), Steffel (1), Miskolci (1), Tóth K. (1), Tóth B., Demeter, Judák, Révai Do., Révai Dé., Gergely. Edző: Drahos Gábor, Fülöpné Fogarasi Márta, Drahos László.

Szikszó: Szarvas (25), Győrffi (23), Kádas (20), Fajta F. (6), Csorba (5), Fajta Cs. (5), Vaszily (3), Krajnyák (2), Novák (2), Jóczik (1), Zádori (1) Farkas.  Edző: Lengyel József.

ÉLKSK Miskolc P – MEAFC Csibészek 55-19 (6-4, 30+4-0+4, 4-11, 11-0) 

Miskolc: Holló (27), Horváth (8), Kocsis (8), Reidlinger (5), Berzy (2), Ragány (2), János (1), Török (1), Juhász (1), Szatmári.  Edző: Tóth Tamás.

MEAFC: Dócs (12), Horváth (3), Steffel (2), Miskolci (1), Judák (1),  Tóth K., Tóth B., Tisza, Demeter, Révai Do., Révai Dé., Gergely. Edző: Drahos Gábor, Fülöpné Fogarasi Márta, Drahos László.

Drahos László, edző: Nagy örömömre szolgál, hogy újabb Tisza került a megyei kosárlabda palettájára, hiszen történelmi első „csibészségünket” Tisza Andor szerezte meg. Az első találkozás a nagypályával, az ellenfelekkel, a csapattársakkal és az oldalvonalakkal, mind maradandó élménnyé vált kiscsibészeink számára. A büntetődobásban, a harcosságban, a küzdeni akarásban és a gyorsaságban felvettük a versenyt, de a labda- és dobásbiztonságunk, a védekezésben történő helyezkedésünk, a szabály ismeretünk és nem utolsó sorban a „mélységünk” miatt sok könnyű kosarat tudtak szerezni ellenfeleink. Várjuk a további megmérettetéseket, hogy bizonyíthassuk az edzésen elsajátított új dolgokat.