Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Odaajándékozott győzelem!

Egy végletekig kiélezett, kemény és férfias küzdelmet hozó mérkőzésen a Békés végül szerencsésebbnek bizonyult.

Agresszív, lendületes játékkal indult a mérkőzés. Szojka jó belépéseket követően szállította a pontokat, míg az ellenfél Kristic és Koma révén tartotta a lépést (19-19).

A második negyedben a hazai védekezés egyre jobban összeállt, támadásban Drahos közelről és távolról is betalált, így megugrott a MEAFC (42-33).

A második félidő kosárínséggel kezdődött, majd a vendégek eszméltek hamarabb, így – Kovács kipontozódása ellenére is – közelebb tudtak kerülni a sok hibával játszó hazaiakhoz (61-57).

Az utolsó negyedben igazi izgalmakat, a végletekig megkomponált kosárdrámát láthatott a közönség. Emitt a remekül támadó és végig nagyot védekező Szojka, odaát a lendületes Kertész és a rutinos Koma vezényelték a játékrészt. Fazekas kipontozódása után kétszer is „ellépett” hárommal a Miskolc, ám Zsíros triplája visszahozta a békésiek életkedvét. Alig kezdődött meg az utolsó perc, amikor Drahosra is ráfújták az ötödik hibáját. A MEAFC így is hősiesen küzdött, s bár a büntetőket csapatszinten az egész meccsen, a végjátékban pedig pláne pocsékul dobtuk, mégis fél perccel a vége előtt egy pontos vezetés birtokában védekezhettünk (80-79).

Az utolsó békési támadás végefelé Kristic indított oldalról egy betörést, majd Kiss mellett és az alapvonali játékvezető orra előtt egyszerűen kilépett a pályáról. Mivel a síp néma maradt, így a szerb légiós köszönte szépen, és bedobta – mint utóbb kiderült – a mérkőzés győztes kosarát. Hat másodperc volt hátra, amikor a hazai időkérést követő oldalbedobásból az utolsó rohamra készülhettek a miskolci kosarasok. Tóth remekül vette észre Szojkát, aki viszont a szemébe nyúló center kéz miatt nem vehette észre a gyűrűt, ám a dobás valahogy így is Galló kezében landolt. Fiatal játékosunknak az utolsó pillanatban még sikerült feltenni, ám a csúnya labda jól meggondolta, végül kifelé pördült a gyűrűből.

A mai mérkőzésen a miskolci szurkolók számára is kiderült, hogy – idei remek formája és tabellán elfoglat helye ellenére is – az utolsó pillanatig méltó ellenfelei voltunk a csoportot holtversenyben vezető Békésnek, ezért valljuk meg, duplán bosszantó ez az 1 szerencsés pontocska (80-81).

Fel a fejjel, mert itthon, pénteken, 17:30-tól továbbra is veretlenek vagyunk!

Folytatás jövő pénteken itthon a Budafok ellen. A kezdés pedig 17:30!

MEAFC-Békési SzSK 80-81 (19-19, 23-14, 19-24, 19-24)

NB I/B Keleti csoport, 15.forduló, Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Bács Csaba.

MEAFC: Drahos (22/12), Szepesi (12/6), Tóth G. (6/3), Szojka (22), Endrész (8). Csere: Fazekas (4), Orosz (4), Kiss (2), Galló. Edző: Bene Szilárd.

Békés: Kertész (19/3), Kristic (18/3), Molnár, Kovács (2), Koma (21). Csere: Farkas (7/3), Vámos (5/3), Béres (4), Zsíros (3/3), Csorba (2), Edző: Balogh Vilmos.

Bene Szilárd, vezetőedző: Egy többször megnyert meccset buktunk a végjátékban. Csak magunknak köszönhetjük, hogy egy ilyen középszerű csapat győztesen távozhatott Miskolcról. Jövő héten javíthatunk.