Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Első idegenbeli győzelmünket arattuk Budapesten!

A csarnok viszont szebb volt, mint a játék!

Nagyon ki volt már éhezve első idegenbeli sikerére a miskolci gárda, hiszen legutóbb 2005. november 5-én győzött NB I/B csoportos mérkőzésen vendégként a MEAFC. Anno Petrucsik Krisztián és Kecskés Áron vezetésével a MAFC-Közgáz csapatát sikerült 81-95 arányban két vállra fektetni.

Mondjuk úgy, hogy a papírforma és az első negyedben mutatott védekezés bizakodásra adhatott okot, hiszen csupán 12 kapott ponttal zártunk, ám a vasárnapi hangulatúra sikerült támadás azonban elmaradt a tervezetttől (12-18).

A vendégek a bemelegítés során úgy tűnt, hogy az összes triplájukat elhasználták, így még a 12. kék mezes kísérlet is a „kukában” landolt. Szerencsére a fiatal hazaiak továbbra is fejüket leszegve az egyéni támadásokat erőltették, így Szojkaés Galló lepattanóit követően pár gyors indítás elég is volt, hogy a nem túl magas színvonalú játékot hozó első félidő – a mutatott performanszok alapján – megnyugtatónak mondható borsodi előnnyel záródjon (25-32).

A harmadik részben sebességet váltott a Miskolc. Drahos szép csendben megdobatta az összes társát, végül 13 gólpassznál pihent meg. Amikor sikerült visszaérnie és felállnia a pesti zónának, akkor Endrész, és az ismét dupla-duplával záró Szojka (15 pont, 15 lepattanó) pedig általában jókor a jó helyen voltak. A lendületes támadásoknak köszönhetően a sérülésből visszatérő Tóth Tamás és Szepesi révén ekkor már 3 miskolci tripla is a helyére került (34-61).

A záró szakaszban támadásban Galló továbbra is nagyot küzdött, 11 dobott pontja mellé 15 lepattanót is lekapott. Fiatal centerünk teljesítménye Oroszra is jó hatással volt, aki a meccs során háromszor is bemutatott egy 2+1-es kombinációt, igaz a legutolsó grátisz büntetőjét elhibázta. A mérkőzés kapcsán kettő fontos tény kerül majd a MEAFC históriás könyvébe: 11 év után megérdemelten győztük le Budapesten a MAFC-ot (52-82), és szép lett a felújított Gabányi László Sportcsarnok!

MAFC II – MEAFC 52-82 (12-18, 13-14, 9-29, 18-21)

NB I/B Keleti csoport, 19. forduló. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok.

Vezette: Jurák Krisztián, Menyhárt Ferenc, Szilágyi Bálint.

MAFC II: Vittay (10), Cserkúti (4), Iványi (13/9), Hegyi (2), Koncz (9). Csere: Garai (5/3), Siklós (4), Boldog (3), Jankovics (2), Medgyesi.

MEAFC: Drahos, Szepesi (16/6), Tóth G. (7), Szojka (15), Endrész (14). Csere: Galló (11), Tóth T. (9/3), Orosz (8), Kiss (2), Fazekas. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ünnepi hangulatban kezdtük a találkozót és leszámítva a 3. negyedet az egész mérkőzésre ez volt a jellemző. Egyetlen pozitívum, hogy átestünk a tűzkeresztségen, hisz megvan az első idegenbeli győzelmünk.