Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Pedig küzdöttünk becsülettel a sikerért!

A vérbeli borsodi rangadó után végül a hazai pályán játszó Tiszaújváros örülhetett.

Hosszú évek óta nem láthatott a tiszaújvárosi közönség miskolci felnőtt vendégjátékot, ám mivel a MEAFC teljes mellszélességel visszatért a B csoportos mezőnybe, így a megyei rangadók sora folytatódhatott. A találkozó tétjét tovább fokozta, hogy a két gárda egyforma mérleggel (10 győzelem, 9 vereség) várta a feldobást.

Az első negyedben 5 támadó lepattanót is visszaszerzett és gólra váltott a hazai csapat, így hiába kezdett jól Drahos és Szojkais, az előny aTiszaújvárosnál volt (21-16).

Remekül folytatták a házigazdák, akik egy 9-0-ás szakaszt követően  már árkon-bokron túl jártak (30-16). Később Kisstriplájára még az ukrán idegenlégós, Osnach felelni tudott, ám utána beindult a MEAFC. Jó védekezések után remek sebességgel érkeztek támadni a kékek, akik Szojka kosaraival és Drahos 4 pontos akciójával előbb egyenlítettek, majd a több éves szomszédvári múlttal rendelkező Tóth Tamás pazar hármasával át is vették a vezetést (34-36). Ez bizony 0-15, amely segítségével újra nyílttá vált a rangadó (40-38).

Drahos Gábor gondoskodott arról, hogy a fordulás után se tudja senki leszakítani a derekasan küzdő miskolci csapatot. A MEAFC irányítója jó pár labdára ragasztott „egészpályás szemeket”, amelyeket aztán Szepesi, Endrész és Szojka is könnyen gólig repített. A negyed végül minimális hazai előnnyel zárult, hiszen Magyar két hármast is bedobott (67-63).

A záró szakaszra Mohay pihent rá leginkább, és mivel tíz zsinórban érkező pontjára nem volt megfelelő ellenreakció, így 4 perccel a vége előtt meglépett a házigazda (77-70). A folytatásban az egyre jobban belelendülő Mohay tovább gyűjtögette pontjait, majd a minden hájjal megkent Magyar is bemutatta taktikai repertoárját a két újabb díjnyertes tripláját követő díjnyertes védekezéseivel. A legutolsó percben Oroszegy és Szepesi két szép hármasa csupán kellemesebb végjátékbeli szájízt és egy megyei rangadóhoz méltó színvonalú lezárást kölcsönzött a miskolci szurkolóknak, az összességében megérdemeltnek mondható hazai siker azonban ekkor már rég nem forgott veszélyben (95-84).

Tiszaújvárosi Phoenix KK – MEAFC 95-84 (21-16, 19-22, 27-25, 28-21)

NB I/B Keleti csoport 20. forduló. Tiszaújváros.

Vezette: Gergely Csaba, Mester Ferenc, Földi László.

Tiszaújváros: Czura (6), Kilyen (1), Varga (12/6), Mohay (23), Benőcs (8/6). Csere: Osnach (17/3), Magyar (14/12), Pöstényi (9), Kovács (5), Vida. Edző: Brunyánszky István.

MEAFC: Drahos (21/6), Szepesi (18/6), Tóth G. (2), Szojka (19), Endrész (8). Csere: Tóth T. (7/3), Orosz (3/3), Kiss (3/3), Galló (2), Fazekas (1). Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Minden elismerésem a csapaté, hiszen a második negyedben 14 pontos hátrányból is fel tudtunk állni, de a mérkőzés végére sajnos elfáradtunk. Gratulálok a Tiszaújvárosnak , ma ők voltak a jobbak. Örülök, hogy a megyei rangadó ismét egy küzdelmes, jó meccset hozott.