Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Húsvéti hangulat, papírforma végeredmény!

Egy negyed alatt eldőlt az alapszakasz utolsó előtti mérkőzése.

Közel hatvan százalékos hatékonysággal kezdte a meccset a Debrecen, akik így a kispadon ücsörgő idegenlégiósuk, Patkovic hiányát is könnyedén áthidalták. Ezzel szemben a vendégek játéka csupán „agresszivitásában” emlékeztetett a húsvéti nyúlra, sebességben azonban nem (39-18).

A folytatásban is csak a sovány vigasz kategóriát tudta feszegetni a MEAFC. Hiába volt eredményes Tóth G. és Drahos, a hazaiak rengeteg könnyű helyzetet dolgoztak ki, majd váltottak gólra (62-40).

A fordulást követően pár szép miskolci megmozdulás is keveredett a játékba, ám a DEAC sokkal koncentráltabban kosárlabdázott így Erdei és Kiss Lajos vezetésével még tovább nőtt a csapatok közti különbség (90-59).

A zárásra Tóth Gábor tartogatott még remekbe szabott – hazai pályás – megmozdulásokat, ám ezen az estén, ezzel a játékkal, ekkora különbséggel is megérdemelten nyert a tabella harmadik helyezettje (107-70).

Sokáig böngésztük a statisztikát, hogy egy közel negyven pontos vereség után valami pozitívumot is találjunk a csapat teljesítményében, de végül csak sikerült. Két kategóriában is a debreceniek fölé kerekedtünk, hiszen a triplákat és a büntetőket is jobban dobtuk ellenfelünknél. Vasárnap Kecskeméten zárjuk az alapszakaszt, reményeink szerint egy sokkal jobb, eredményesebb és miskolci győzelemben gazdagabb játékkal.

DEAC-MEAFC 107-70 (39-18, 23-22, 28-19, 17-11)

NB I/B Keleti csoport 21. forduló. Debrecen, Oláh Gábor utca.

Vezette: Rácz Zsolt, Domán István, Borgula György.

Debrecen: Nagy Be. (11/9), Nagy Bo. (13/9), Gál (8), Kovács (10), Kiss (20). Csere: Erdei (22/6), Lippai (11), Vas (10), Opre (2), Pék. Edző: dr. Nagy Ágoston.

MEAFC: Drahos (23/9), Szepesi (4/3), Tóth G. (17/9), Szojka (8), Endrész (8). Csere: Tóth T. (5/3), Fazekas (3), Kiss (2), Koroknai. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Sajnos már az első negyedben sem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, így a Debrecen hamar eldöntötte a találkozót. Gratulálok vendéglátónknak és sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Számunkra a vasárnapi, kecskeméti meccs lesz igazán fontos. Ott könnyebbé tehetjük magunk számára a jövő héten induló rájátszást.