Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hetedik helyen zártuk az alapszakaszt!

Drahos hiányát kihasználta a fiatal Kecskemét.

Újonc szezonja alapszakaszának utolsó mérkőzését Kecskeméten játszotta a MEAFC, ahol egy esetleges miskolci győzelem a hatodik helyet jelentette volna a vendégeknek.

Három perc után három hármas eredménynél cserére kényszerült a Miskolc. Drahos Gábor sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, így a karmester karszalag Kiss Balázskezére került. A meglepően lassú játékot hozó első negyedben három hazai lerohanás megakadályozta a vendégek nagyobb előnyszerzését, így Piukovics utolsó másodperces palánkosa igazságos döntetlenre hozta a nyitányt (15-15).

A 12. percben először szólalt meg a kecskemétiek igazi fegyvere, Jakab csapata első tripláját szerezte. Endrész és Szojka jól termelte a pontokat, ám a kékek játéka sokszor akadozott, így meglépett a kecskeméti banda (35-25).

A harmadik negyed a Fazekas által beüzemelt remek csapatvédekezésről szólt. Mivel stabil volt a hátsó alakzat és a lepattanók is Szojka karjaiban landoltak végre lendületes és helyenként kollektívan formás támadásokat tudott vezetni a MEAFC. Fazekas Csaba hibátlan büntetőzés melletti négy extra pontjával egy egységnyire vissza is jött a negyed végére a vendég gárda (52-51). Mivel az utolsó támadásnál Keller látványos betöréséhez csak asszisztált a Miskolc, a vége kettővel több lett (54-51).

Lelkesedésben továbbra sem volt gond, ám a folytatásban három helyezkedési hiba elég volt ahhoz, hogy plusz önbizalmat kapjanak a döntetlen jellegű állás miatt kissé meglepődött helyi fiatalok. Kovács pontjai után Keller ügyeskedett, majd Piukovics, végül Pintér dobott kosarakat. A vendégek játéka egyre inkább „leült”, így hiába talált be újra Endrész és Szojka, a meccs Kecskeméten maradt (81-64).

Az NB I/B Keleti csoportjának alapszakaszát így 10 győzelemmel és 12 vereséggel a 7. helyen zárta a MEAFC. A rájátszás a 9-16. helyért a jövő héten folytatódik. A bajnoki középszakaszban a Nyugati csoport 6. helyezettjével, a fővárosi Tehetséges Fiatalok csapatával kerül szembe a MEAFC. A párharc első mérkőzése a Körcsarnokban lesz.

KTE-Duna Aszfalt – MEAFC 81-64 (15-15, 20-10, 19-26, 27-13)

NB I/B Keleti csoport 22. forduló, Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok.

Vezette: Gelencsér György, Maár Gábor, Mintál Csaba.

Kecskemét: Fehér, Keller (16/3), Pintér (16/3), Jakab (21/9), Kovács (15/6). Csere: Piukovics B. (13), Dagdelen, Piukovics P., Farkas-Szabó, Szappanos, Fábián. Edző: Milivoj Dokmanovic. 

MEAFC: Drahos, Szepesi (10/6), Tóth G. (3/3), Szojka (14), Endrész (16). Csere: Kiss (10/6), Fazekas (9), Tóth T. (2), Sneider, Galló. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Drahos mérkőzés eleji sérülése megzavart minket és sokáig nem találtuk a ritmusunkat. A harmadik negyedben majdnem megfordítottuk az eredményt, de fiatal vedéglátóink elszánt, lelkes játékkal végül megérdemelten nyertek.