Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Megfogyva bár, de törve nem!

Derék csatára késztettük a rájátszás első felvonásán a TF-Budapest csapatát!

Nem a legideálisabb előjelekkel várta a hazai csapat középházi rájátszásának első mérkőzését. Drahos ugyan sérülten is játékra jelentkezett, de gyakorlatilag csak óvatos sétában tudott közlekedni a pályán, ami jelentősen befolyásolta a MEAFC játékát. Ezúttal a kispadon civilben helyet foglaló másik irányító, Kiss Balázs sem tudott csapatán segíteni, lévén a mérkőzés reggelén meglepő bokasérülést szenvedett.

A fővárosiak, ahogy az várható volt, neki is estek a miskolciaknak. Szepesi fogának például – mindenféle sípszó nélkül – olyannyira nekiestek, hogy számára véget is ért a találkozó. A rengeteg hiba kikényszerítése  a negyed végi nagy különbség eléréséhez önmagában még kevés lett volna, de a derék Tehetséges Fiatalok Buzás, Beák és Kerkai vezetésével bevertek 9/8 duplát és 6/5 triplát 10 perc alatt. Közte huszonkettő (14-36).

Aztán feléledt kicsit a Miskolc. Végre megjelent pár lendületes lépés, jó passz, amikből a két Tóth, majd Orosz is megvillanhatott, így a második negyedet meg is nyerték a házigazdák (36-54).

A második félidő a remek napot kifogó, végül dupla-duplával záró (15 pont, 11 lepattanó) Galló ziccereivel, lepattanóival és labdalopásával indult, majd Drahos két újabb kellemes, ezúttal Szojkának címzett gólpasszával folytatódott. A későbbiekben aztán a játék igazi „dagonyázássá” vált. A pályán egyre többször alkalmazott birkózást az illetékesek emitt elég érdekesen, amott mondhatni nagyvonalúan kezelték. A végig nagyot küzdő Szojka látványos szerelése talpra is ugrasztotta a helyi szurkolókat, ugyanis lefújták faultnak (48-72).

A záró szakaszban a titkon talán már gálára készülő vendégeket Tóth Tamás performansza hűtötte le. A Tanár Úr – foglalkozásához híven –  tanári triplákkal kergette őrületbe a komplett ellenfelet. Öt hármasa mellett egy duplát és pár dobócselt is becsempészett a fővárosi csomagba, így kedveskedve helyszínen szurkoló legifjabb csemetéjének. Mivel a fiatal Orliczki is összeszedett játékkal próbált csapatának hasznára lenni, így a fiatalosan mozgó Fazekas díjnyertes középtávolija és Szojka ziccere is simán célba érhetett.

Szepesi révén szó szerint is foghíjas MEAFC a körülményekhez képest így is nagyot küzdött és a pályán ma elért reális különbség ellenére is emelt fővel várhatja a jövő szombati budapesti visszavágót (72-86).

MEAFC – Tehetséges Fiatalok-Budapest 72-86 (14-36, 22-18, 12-18, 24-14)

NB I/B-s kosárlabda, Rájátszás a 9-16. helyért. Mikskolc, Körcsarnok.

Vezette: Válé Flórián, Záray Katalin, Lövei László.

MEAFC: Drahos (1), Szepesi, Tóth G. (4), Szojka (11), Endrész (6). Csere: Tóth T. (23/21), Galló (15), Orosz (8/3), Fazekas (4), Koroknai, Orliczki. Edző: Bene Szilárd.

TF-Budapest: Tóth (12/6), Buzás (14/6), Beák (23/12), Kerkai (13/3), Franczva (6). Csere: Szobi (18/3), Bihari, Karagity, Edző: Merim Mehmedovic.

Bene Szilárd, vezetőedző: Sajnos tovább súlytanak minket a sérülések. Kiss Balázst még a meccs előtt, Szepesit az első negyedben vesztettük el. Fiatalos ellenfelünk gyors és agresszív játékára így nem volt ellenszerünk, hamar el is dőlt a találkozó. Egyetlen pozitívum, hogy juniorjaink kiválóan teljesítettek a pályán.