MEFOB Egyéb

Floorball MEFOB 2016

A 2016-os Floorball MEFOB-nak a debreceni sportközpont újonnan épült DEAC csarnoka adott otthont, mely az elmúlt évek legszínvonalasabb helyszíne volt.

A MEAFC csapata magabiztosan kezdte a játékot. Első meccsüket fölényesen, 10:0-ra nyerték meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem ellen, majd a második mérkőzésen is 10:1 arányú győzelmet arattak. A győztes meccsek mellett kiemelkedő teljesítményt produkált Klemencz Tamás, aki 12 gólt és 2 gólpasszt osztott ki, ezzel megcélozva a pontkirályi címet. Mivel 5 csapat versenyzett a csoportunkban, tudtuk, hogy a neheze még csak ezután következik. Mikor megérkeztünk Debrecenbe egyikünk sem gondolta, hogy ilyen jól fog teljesíteni a csapat, azonban az első két mérkőzés sikere után a B csoport 1. helyét tűztük ki célul, melyhez a Budapesti Corvinus Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet kellett legyőznünk. A BCE-vel izgalmas mérkőzés során 2:0-t játszottunk, a szegedi csapat ellen pedig 0:2-ről sikerült 4:2-re fordítanunk. A csoportmeccsek során végig a hátsó vonal bástyája volt Bulátkó Kornél, aki a 4 meccs alatt mindössze háromszor engedte a labdát a gólvonal mögé, ezzel kiemelkedve a mezőnyből. Remek teljesítményének hála elsőként jutottunk tovább a legjobb 4 közé, ahol az A csoport 2. helyezettjével, a címvédő Óbudai Egyetemmel csaptunk össze. Sajnos a fáradtság rányomta bélyegét a mérkőzésre, 1:4-re alulmaradtunk a fővárosi csapattal szemben. Ezt követően a bronzmeccsen ismét a Corvinus játékosaival kerültünk szembe, akik mind mentálisan, mind fizikailag összeszedettebben léptek pályára, így újabb vereséget szenvedtünk el. Végül a Miskolci Egyetem a 4. helyet szerezte meg a bajnokságban.

A MEFOB-on 5 város 9 egyeteme csapott össze, de az egyik legnagyobb meglepetést a miskolci egyetemisták játéka és helyezése okozta. Klemencz Tamás remek szereplésének köszönhetően a torna pontkirálya lett, és ezzel bekerült az All-Star csapatba. Összességében elmondhatjuk, hogy a csapat minden tagja kitett magáért, nagyon jól dolgoztak együtt a srácok, ennek köszönhetően sikerült remek eredménnyel zárnunk a 2016-os Floorball MEFOB-ot.