Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Ez a MEAFC, nem az a MEAFC!

Hitehagyott játékkal könnyítettük meg a vásárhelyiek dolgát.

A hazai triplákra Endrész kosaraival felelgettünk, ám már ekkor látszott, hogy valami akadozik a vendég gépezetben. Bár jó százalékkal nyitott a Vásárhely, a két Tóth hármasaival a negyed végéig még így is tartottuk a lépést (27-21).

A második részben több „négypontos” kosárral büntetett a hazai gárda. A nem megfelelő koncentrációval feltett és kimaradt miskolci ziccereket azonnali gyors kosárral üdvözölték, így a félidőre – Mócsai demoralizáló triplájának is köszönhetően – magabiztos előnnyel érkezett a Vásárhely (58-41).

A szünet után nem csupán a mérkőzés színvonala, de a játékvezetők reakcióideje is lelassult. Ugyan mindkét oldalon estek-keltek az emberek, ám a játék vezetői – egy érthetetlen sportszerűtlen faultot leszámítva – többnyire némán figyelték a történéseket. A hazaiak a rengeteg vendég hibát és ajándék támadó lepattanót követően szép lassan elkezdtek parádézni, így húsz fölött állandósult a különbség (81-60).

A záró szakaszban a miskolci juniorok sem tudták közelebb hozni a csapatot a lendületben lévő Kosársulihoz, így a bajnokság végére jelentősen megcsappant létszámú vásárhelyi közönség Kelemen triplája után még a 100. pontnak is örülhetett (102-69).

Folytatás csütörtökön 18 órakor Miskolcon.

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC 102-69 (27-21, 31-20, 23-19, 21-9)

NB I/B-s rájátszás a 13. helyért, 1. mérkőzés. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok.

Vezette: Praksch Péter, Radnóti Miklós, Kovács Nimród.

Hódmezővásárhely: Kelemen (12/6), Czibere (7/3), Vas (14/12), Pavlovic (19/3), Varga D. (10). Csere: Rostás G. (15/3), Mócsai (12/3), Varga Z. (9), Horváth (2), Wirth (2). Edző: Dr. Elek András, Utasi Gábor.

MEAFC: Orosz, Szepesi (3), Tóth G. (13/6), Szojka (16), Endrész (7). Csere: Tóth T. (11/9), Galló (11), Fazekas (6), Koroknai (2), Drahos, Orliczki. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Sajnos egyetlen percre sem találtuk a mérkőzés ritmusát. Ezzel az eredménnyel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a visszavágóra.