Egyéb Hírek

Maratonok hétvégéje Miskolcon

A Maratoni Hétvégét június 11-12-én már ötödik alkalommal rendezik meg Miskolcon. A terepfutás és a hegyi-kerékpározás  hazai és külföldi szerelmesei a Bükk-hegység „kapujában”, a Király- asztalon kijelölt versenyközpontban, találkozhatnak.

A Maratoni Hétvége első versenynapján, június 11-én szombaton, a rendező Marathon Club jóvoltából, a 24. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny nevet viselő nemzetközi terepfutó erőpróba várja a sportbarátokat. A 10,5 km-es, 360 méter szintkülönbséggel nehezített körből egyéniben lehet egyet, kettőt, vagy négyet teljesíteni, míg az egyesületek, baráti társaságok négy tagú maratoni váltóban is összemérhetik tudásukat. A kevésbé felkészülteket egy 3,5 km-es pálya várja, melyet futva és túrázva is teljesíteni lehet. A május 25-ig tartó kedvezményes előnevezésre, illetve a verseny egyedi emblémázott technikai pólójának rendelésére a részleteket is tartalmazó www.hegyimaraton.hu honlapon van lehetőség. Nevezni persze ezt követően és a helyszínen is lehet majd, valamivel több nevezési díj befizetésével.

Minden korosztály nyeregben

A Biennále Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. június 12-én, vasárnap, azonos helyszínen hívja életre az V. Kondenzgyík Maraton elnevezésű nemzetközi hegyikerékpáros versenyt. A nyílt besorolású eseményen amatőr, és a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) versenyengedélyével rendelkező hivatásos sportolók is szerencsét próbálhatnak.

A három távon (28-56-84 km) összesen 19 korcsoportban versengő bringások a Bükk északi részén kijelölt 28 km-es körpályán teljesíthetik a kiválasztott távot. A nagyok lassú rajtját követően a 14 év alattiak és az ovisok is nyeregbe pattanhatnak. Bővebb információ a www.miskolcmaraton.hu oldalon.

Double Finisher”, két kategóriában

A kétnapos erőpróba alkalmat kínál a legkeményebb versenyzők további értékelésére is. Ehhez „csupán” annyi kell, hogy a szombati futás után vasárnap tekerésre is vállalkozzanak a sportembereknek. A 21 km-t futókat és a 28 km-t kerékpározókat a „Double Finisher”, míg a 42 km futást és 56 km bringázást teljesítőket a „Double Finisher Extra” kategóriában külön értékelik majd.

Rajtszám-kedvezmények 
A támogatóknak köszönhetően az 5. Maratoni Hétvége Miskolc eseményeinek, a szombati 24. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny nemzetközi terepfutó viadalnak, illetve a vasárnapi 5. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros versenynek (www.miskolcmaraton.hu) a rajtszámai ebben az évben belépődíj-kedvezménnyel is járnak.
A Csanyikvölgy-Királyasztalon kijelölt versenyközponttól 300 méterre található a Miskolci Állatkert és Kultúrpark (www.miskolczoo.hu). Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő állatkertjét, melynek elődjét, a királyi vadaskertet 1355-ben Nagy Lajos alapította – az üzemeltető Miskolc Városgazda Kft. jóvoltából – június 11-én és 12-én egységesen 450 forintos belépővel lehet meglátogatni. 
Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján (www.termalfurdo.hu). Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. Az üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. vezetése a június 11-én és június 12-én bármelyik rajtszámot felmutató sportembereknek 50 százalékos belépőjegy-kedvezményt biztosít.