Egyetemi Sport,  Tájfutás szakosztály

Már 32 nemzet jelentkezett be a vb-re

Idén július 30 – augusztus 4. között Miskolc ad otthont a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak, melyre eddig 32 ország küldte el nevezését.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség és a Miskolci Egyetem közös rendezését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség teljes mértékben támogatja. A szervezési feladatokat a Miskolci Egyetem sportegyesülete, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) koordinálja. A versenyen a világ legjobb, felsőoktatási tanulmányokat folytató tájfutói vesznek részt, egy ország maximum 6 férfi és 6 női sportolót nevezhet. A világbajnokságra 30 – 35 ország, 300 – 350 fő résztvevőjét várják. Eddig 32 nemzet – közte az Amerikai Egyesült Államok,  Ausztrália,  Egyesült Királyság, Japán,  Kanada,  Kína,  Új-Zéland – küldte el nevezését. Nemrégiben eldőlt, hogy a megnyitóünnepséget a felújított Diósgyőri várban tartják meg. A versenyközpontot a campus területén alakítják ki, sőt az étkezések és a záróünnepség helyszíne is az Egyetemváros területe lesz.

A Miskolci Egyetemet vélhetően Tugyi Levente képviseli a világbajnokságon, akinek célja a sprint versenyszámban az 1-6. között végezni (100 induló közül), a váltóversenyben pedig dobogóra állni. A szintén miskolci illetőségű Zsigmond Vanda (ELTE) és Bertóti Regina (Semmelweis Egyetem) is nagyon jó eséllyel pályázik a válogatottba kerülésre, majd pedig az éremszerzésre.

A rangos világesemény kísérő versenyeként, azonos időpontban és helyszínen rendezik meg a legnagyobb hazai tájfutó viadalt, a Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóversenyt, melyen 1.400 – 1.600 sportoló indulása várható.

Bővebb információ a wuoc2016.hu weboldalon, illetve a facebook.com/wuoc2016 facebook oldalon található.