Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Magyar bajnok kosárlabdázót igazolt a MEAFC!

Az NB I/A csoportjából érkező, vásárhelyi illetőségű Szögi Ádám Szolnokon aranyérmeket, Jászberényben élvonalbeli tapasztalatot, Miskolcon pedig vadiúj mezszámot szerzett.

  • Korábbi csapataidban nem 16-os mezben játszottál!
  • Hódmezővásárhelyen születtem, ott ismerkedtem meg a sportág alapjaival, majd végigjárva a korosztályos csapatokat, volt szerencsém – éppen Drahos Gábor csapattársaként – 17 évesen bemutatkozni a vásárhelyi „A” csoportos gárdában is. Érettségi után 8 évre a Jászságba kerültem. Három és fél évet Szolnokon, majd négy és fél évet Jászberényben játszottam. Nem vagyok egy vándormadár típus, szeretek egy helyen huzamosabb időt eltölteni. Remélem, ez a jövőben sem fog megváltozni.
  • Bajnoki aranyat nyertél a szolnoki kispadon.
  • A 2010/11-es szezonban epizódszereplőként ugyan, de bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepehettem a Szolnok csapatával, ezzel párhuzamosan viszont – kölcsönjátékosként – a Jászberénnyel megnyertük a „B” csoportos bajnokságot. A következő évben az akkori szolnoki vezetőség nem gördített akadályt a több játéklehetőséget kereső távozásom elé, így szezon közben az immár első osztályban szereplő Jászberényhez igazoltam.
  • Az elmúlt 5 szezont az „A” csoportos Jászberényben töltötted.
  • Egész pontosan négy és fél szezon volt, ahol leginkább egy hullámvasúthoz tudnám hasonlítani a csapatnál betöltött szerepemet. Éppúgy voltam komolyabb feladattal bíró alapember, mint szerep nélküli mellőzött játékos. Mindent egybevéve azonban boldog éveket töltöttem a Jászságban és nem mellesleg rengeteget tanultam. A magyar és külföldi játékosoktól, edzőktől ellesett fortélyokkal pedig új csapatomat szeretném segíteni.
  • Mikor éreztél rá, hogy sorsod Borsod?
  • Nem titok, több ajánlatom is volt mind az „A”, mind a „B” csoportból. Hogy végül a miskolci csapatot választottam, annak két oka volt. Egyrészt tetszett a vezetőség korrekt és tudatos hozzáállása, az általuk vázolt jövőkép és a csapatban nekem szánt szerep, másfelől nagyon régi szakmai és baráti a kapcsolatom a MEAFC játékosával, Drahos Gáborral.
  • Téged ismerve kijelenthetjük, hogy a játékhoz való „vérprofi” hozzáállásod osztálytól független.
  • Az én személyes tapasztalatom, hogy semmi más nem hoz eredményt, csak a kemény munka! Ennek szellemében szeretnék azon miskolci kohézió részévé válni, amely újoncként már az idei szezonban is bizonyította, nem csak, hogy keresnivalójuk van a másodosztály küzdelmeiben, de komolyabb célok elérésére is alkalmasak lehetnek. Ehhez viszont új játékosként olyan teljesítményt kell nyújtanom, amit csak ezzel a fajta hozzáállással tudok elérni.
  • Leendő csapattársaidat sikerült már feltérképezni?
  • Fél szemmel az elmúlt években is rendszeresen nyomon követtem a másodosztály történéseit, illetve korábban ellenfélként már találkoztam a rutinosabb MEAFC játékosok közül Fazekas Csabával, Drahos Gáborral, Tóth Tamással és Tóth Gáborral is. Szóval remélem, hogy nem lesz probléma a beilleszkedéssel.
  • Egy sikeres szezon után akár a korábbi mezszámodat is visszaszerezheted?
  • Gyermekkorom óta, amikor csak tehettem, a 15-öst választottam magamnak. A MEAFC-nál ez a szám foglalt, de nem szomorkodom, hiszen a mez jelenlegi tulajdonosától kaptam egy ajánlatot: amennyiben sikeres szezont zárunk, úgy jövőre nekem adja a 15-ös számot! Egy biztos, én mindent meg fogok tenni azért, hogy egy év múlva az első nekem szegezett kérdés az legyen: „milyen érzés újra a saját számodban játszani?”.