Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Újabb kosárlabdázók választották a Miskolci Egyetemet!

Takács, Kopasz és Lippai személyében három remek képességű játékos csatlakozott a MEAFC családjához.

Megkezdte felkészülését a 2016/17-es szezonra a MEAFC NB I/B-s kosárlabda csapata. A Bene Szilárd vezette hétfői első foglalkozáson a korábbi két friss igazolás (Szögi és Máté) mellett újabb érkezőkkel találkozhattak a  – Kiss Balázs távozását leszámítva – teljesen együtt maradó tavalyi gárda tagjai.

Orliczki Bence saját nevelésű játékosként csatlakozott a felnőttekhez, Takács Dániel és a miskolci születésű Kopasz Márton Budapestről, míg a szintén miskolci illetőségű Lippai Szabolcs Debrecenből érkezett az első kerethez. Utóbbi három játékosra nem csupán a pályán, hanem az iskolapadban is fontos feladatok várnak, lévén idén ősztől a Miskolci Egyetemen folytaják tanulmányaikat.

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja kedden a két edzés között személyesen is fogadta a fiatal sportolókat, ahol nem csupán örömét fejezte ki a sport és a diploma megszerzésének párhuzamával kapcsolatosan, de kifejtette, hogy idén az eddigieknél is nagyobb figyelmet kaphat az egyetemi kosárlabda, hiszen Miskolc rendezi 2017 nyarán a Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságot.