Egyéb Hírek

Ajánlott esemény: 4. Disznókő Futókör

A Disznókő Futókör elnevezésű terepfutó versenyt október 8-án már negyedik alkalommal rendezik meg világörökség részét képező tokaji borvidéken. A sportbarátok ezúttal is három táv – idén először két pálya – közül választhatnak. A kedvezményes előnevezésre szeptember 25-ig van lehetőség.

A 4. Disznókő Futókör versenyközpontját Tokaj-hegyalján, a Disznókő Szőlőbirtokon, a tarcali elágazásban található Sárga Borház Étterem szomszédságában jelölik ki a rendező Marathon Club tagjai.

A sportbarátok 5,2 km (1 kör) 10,4 km (1 kör)  és 20,8 km (2 kör) közül választhatnak. A legrövidebb,azaz az 5,2 km-es távot a gyermekeknek, illetve kevésbé felkészült felnőtteknek túrázva is lehet teljesíteni.

Újdonság, hogy az eddigi 5,2 km-es, 150 méter szintemelkedésű pálya mellé idén Mészáros László birtokigazgató, egyben lelkes futó hathatós közreműködésével egy 10,4 km-es, 280 méter szintemelkedésű kört is kijelöltek a szervezők. A három távot egyaránt a kezelt szőlődűlőn (zömében a tőkék között) és erdei utakon át vezető, rendkívül technikás körpályákon lehet teljesíteni. A pályákról készült friss fotókat a https://goo.gl/photos/vAmf53B3cSGtoBcZ6 linken tekinthetik meg az érdeklődők.

A kedvezményes előnevezésre szeptember 25-én, vasárnap, 24.00 óráig, a www.maratonclubmiskolc.hu és a www.hegyimaraton.hu honlapon van lehetőség, ahol a részletes versenykiírás is megtekinthető. Érdemes időben leadni a nevezéseket, mert a csodálatos természeti környezet megóvása érdekében mindössze az első 300 jelentkezőt  tudják  regisztrálni! 

A verseny egyedi emblémázott pólóját az előnevezéssel párhuzamosan (szeptember 25-én éjfélig) – külön adatlap kitöltésével, elküldésével – lehet megrendelni, a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon. 

A verseny hivatalos időmérője az EvoChip Hungary Kft.

A házigazda  Disznókő Szőlőbirtok jóvoltából minden 18 év feletti futó egy palack 2015-ös “Sárga Borház Furmint Late Harves” bort kap ajándékba. Minden célba érkező futó – az Éremgyár (www.eremgyar.hu) által készített – egyedi befutóérmet kap. A résztvevőket a Sárga Borház Étterem 12 órától gulyás-partira várja a versenyközpont melletti kilátónál. A Disznókő Szőlőbirtok felajánlásának köszönhetően – rajtszám felmutatása ellenében – ingyenes borkóstolásra is lehetőség kínálkozik. A kóstolt borokból a Borbutikban kedvezményesen lehet majd vásárolni.

Információ:

E-mail: mate@hegyimaraton.hu  és steveszucs@gmail.com Telefon:  70/391-9136 és 30/7212-403