Egyéb Hírek

Ajánlott esemény: Utcai futófesztivál Miskolcon, tizenötödször!

A Miskolci Barátság Maraton – 2016 elnevezésű nemzetközi futófesztivált  idén október 16-án, vasárnap rendezik meg a borsodi megyeszékhely belvárosában.

A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező  Marathon Club SE által sorrendben már tizenötödik alkalommal életre hívandó erőpróba hazai és külföldi résztvevői egy  5,25 km-es  körpályán búcsúztathatják az idei futószezont. A szervezők az amatőr és profi sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok számára is megmérettetési lehetőséget kínálnak.

A népkerti Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) előtti téren kijelölt versenyközpontból október 16-án, vasárnap négy egyéni – maraton (42,2 km, félmaraton (21,1 km), kismaraton (10,5 km, minimaraton (5,25 km) és egy félmaratoni váltó szám résztvevői kezdhetik meg az aszfaltkoptatást. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak 900 méteres, illetve 2,2 km-es Decathlon- futamokkal kedveskednek a házigazdák. A verseny hivatalos időmérője az EvoChip Hungary Team Kft., míg a hangulatfelelős Péter Attila.

A tavaly hét nemzet – Algéria, Amerikai Egyesült Államok,  Brazília, Marokkó, Kazahsztán, Szlovákia, Magyarország  sportolóit felvonultató Barátság Maraton részletes versenykiírását a www.hegyimaraton.hu  és a www.maratonclubmiskolc.hu honlapokon lehet megtalálni, ahol az előnevezésre és a verseny egyedi pólójának megrendelésére is lehetőség kínálkozik. Kedvezményes előnevezés és pólórendelés október  7-én, 24 óráig.