Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A sírból hoztuk vissza, de fordítani nem sikerült!

Felemás félidők után kis szerencsével ugyan, de végül a hazaiak örülhettek.

Szemre is tetszetős nyitó kosárral indította a Miskolc a megyei rangadót, hiszen Drahos – a helyi statisztika szerint nem létező gólpassza  – ajtó-ablak szituációban találta meg Endrészt a gyűrű alatt. A kék mezesek számára azonban itt érdemben véget is ért a nyitány. A tíz perc alatt felmutatott 15%-os dobóteljesítménnyel összekapart 9 pontra még a „be van deszkázva a gyűrű” hasonlatot sem illő felhasználni. A lendületes és határozott hazaiak folyamatosan büntették a vendégek hibáit, így megnyugtató előnyt szorgoskodtak össze (19-9).

A MEAFC vergődése tovább folytatódott. Madár és az ukrán Osnach kosaraira csak elvétve érkezett felelet, így a nagyszünetben a hazai szurkolók elégedett fél szemmel már az alapvonal mögött felállított színpadra és az oda szervezett meccs végi koncertre gondolhattak (42-22).

Három perc elteltével még 22 pont volt a különbség, és hiába próbálkozott derekasan a Miskolc, és hiába osztotta ki Endrész a – tiszaújvárosi hivatalos statisztikusok szerint a mérkőzés egyetlen (!) vendég gólpasszát – a különbség csupán hattal csökkent a negyed végére (53-37).

Lippai itt, Szabó, Madár, Osnach ott és újra „hátradőlősre” válthatott a hazai kispad (59-38). Két perc csend után Szögivágott triplát, amire Magyar extrém szituációból válaszolt, így az ötödik minutumban ismét 21-en állt a mutató (62-41). Ekkor kezdte meg hősies kapaszkodását a MEAFC. Szepesi két trojkája közé Szögi is bevert egyet, így Galló szép kosarával már 11-0-át futottak az éledező vendégek. Osnach büntetőjére újabb jó védekezéseket követő 10-es roham érkezett, így az időkérésekkel sűrűn tarkított utolsó percben már 63-62 állt a táblán. Tíz másodperccel a vége előtt Osnach csak az első büntetőjét értékesítette, a lepattanóval Szepesi száguldott, majd Drahos emelte rá a hármast, ami a kosár helyett Gallókeze ügyébe keveredett, ám az utolsó előtti pillanatban felemelt közeli dobás kipattant a gyűrűből (64-62).

Folytatás pénteken hazai pályán a Salgótarján ellen!

Tiszaújvárosi Phoenix KK – MEAFC 64-62 (19-9, 23-13, 11-15, 11-25)

NB I/B-s bajnokság, Keleti csoport, 2. forduló. Tiszaújváros, Városi Sportcsarnok.
Vezette: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Bács Csaba.

Tiszaújváros: Madár (23/12), Szabó (4), Kovács (2), Debreceni (10), Osnach (15). Csere: Pöstényi (4), Magyar (3/3), Szilasi (3/3), Benőcs, Kilyen. Edző: Brunyánszky István.

MEAFC: Takács (5/3), Drahos (2), Máté (5/3), Szojka (6), Endrész (8). Csere: Szögi (16/6), Szepesi (6/6), Galló (6), Lippai (5), Tóth (3/3), Orosz. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Sajnos csak az utolsó 5 percben játszottunk úgy, ahogy az egész mérkőzésen kellett volna, de még így is volt esélyünk a győzelemre. Sokkal jobb csapat vagyunk annál, mint amit mutattunk magunkból. Már ideje lenne elhinnünk!