Egyetemi Sport

Beszámoló – XVII. Miskolci Egyetemi Sportnap

A Miskolci Egyetemi Sportközpont és a MEAFC szervezésében 2016. szeptember 20-án sor került a XVII. Miskolci Egyetemi Sportnapra, mely a hagyományok szerint, kötelezően sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap volt. Az idei évben az UNESCO közgyűlése szeptember 20-át az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává nyilvánította. Egyetemünk büszkén csatlakozott a programsorozathoz, mely egész Európában, több száz egyetemen, több ezer hallgatót mozgatott meg ezen a napon. A Miskolci Egyetem hallgatói és dolgozói mintegy 1300 fős létszámmal képviseltették magukat a rendezvényen.

A Miskolci Egyetemi Sportközpontban a hallgatók kispályás labdarúgás, strandröplabda, csocsó, darts, streetball, tollaslabda, asztalitenisz, tenisz, sakk, és tájfutás spotágakban mérhették össze tudásukat. Az atlétikai 7 próba (100 m síkfutás, 100 m gátfutás, magasugrás, ötösugrás, medicinlabda dobás, súlylökés és gerelyhajítás) küzdelmei az egyetemi campus területén felépült, korszerű, rekortán atlétika pályán zajlottak, míg az erősember verseny a szabadtéri kondiparkban került megrendezésre. A legnépszerűbb kiegészítő programok a buborékfoci, a főzőverseny, illetve az Extreme Archery voltak.

A Karok Közötti Vetélkedőt a Gépészmérnöki és Informatikai Kar nyerte, ezzel egy évre megszerezve a Miskolci Egyetemi Vándorkupát.

Kilátogató vendégeink szórakoztatására további programokkal készültünk:

  • Wing Tsun Kung Fu bemutató
  • Ökölvívó bemutató
  • BodyART XTREME saját testsúlyos edzés
  • DVTK öregfiúk – Miskolci Egyetem oktatói, dolgozói gála labdarúgó mérkőzés
  • DVTK – MEAFC streetball gálamérkőzés
  • Szumo, boksz ring, élő teke, lökd meg a kecskét, goldsprint

Hallgatóink egész nap teljesíthették a #Beactive Sportnap keretében a Campus 3póbát (ugrókötelezés, fekvőtámasz, pingpong labdával dekázás). A nap végén a 131 résztvevő közül 3 szerencsést sorsoltunk, akiket – a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséggel együttműködésben – 10.000 Ft-os Decathlon ajándékutalvánnyal jutalmaztunk.

Továbbá a Miskolci Egyetemi Sportnap a Mobilitás Hét jegyében zajlott, így minden kerékpárral érkező egyetemi hallgatónak és dolgozónak ajándékkal kedveskedtünk.