Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nyolcan is két számjeggyel zártak a kupában!

A fiatal NB II-es debreceniek nem tudták megnehezíteni a MEAFC dolgát!

Már a kissé elhúzódó bemelegítés során megállapítást nyert, hogy az utolsó pillanatban végül csak betoppanó, nagyon fiatal vendégek nem szabad, hogy gondot okozzanak a MAFC II elleni vendégjátékra készülő egyetemistáknak. Remek rajt után bőven forgatott miskolci gála következett, amely során a hazai játékosok közül többen is megcsillogtatták eddig rejtegetett képességeiket: Kopasz betörésből zsákolt, Takács lőtte az egész pályás gólpasszokat, Orosz a mellett, hogy betalált, az üres sarkokat is remekül forgatta ki, Szepesi pedig jó indulásokkal ragadtatta tapsra a társakat. Gyakorlásnak mindenképp hasznos volt, a terv az, hogy ezt a fajta koncentrációt és lendületet mindenki át tudja majd menteni a soron következő bajnoki mérkőzésekre is.

MEAFC-DKA-DEAC 119-43 (33-11, 27-6, 33-10, 26-16)

Hepp kupa mérkőzés, Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám.

MEAFC: Szögi (5/3), Drahos, Máté (10/3), Szojka (12), Lippai (10). Csere: Kopasz (19/9), Orosz (19/3), Endrész (13), Fazekas (12), Szepesi (10), Takács (9/3). Edző: Bene Szilárd.

Debrecen: Kozák (15/6), Szűcs (4), Terdik (5/3), Oláh (8/3), Ben (5). Csere: Németh (4), Papp (2), Horváth, Mészáros.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ilyen könnyű meccsünk nem lesz több a szezonban. Nagy különbségnél a játékosoknak is nehéz fenntartani a motivációjukat, hajlamos ilyenkor kicsit kiengedni. Igyekeztünk ezt elkerülni és gyakorlásra használni ezt az edzésnyi időt.