Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Ötven ponttal nyertünk a MAFC otthonában!

Egységes és hajtós csapatmunkával tiszteltük meg fiatal ellenfelünket és köszöntöttük születésnapja alkalmából Máté Balázst!

Három érdekesség a mérkőzés margójára: Időjárási viszontagságok miatt sem Drahos sem Endrész nem lépett pályára a mérkőzésen. Centerünk el sem tudott utazni Budapestre, irányítónk pedig csak a kispadról követte az eseményeket. Nem maradt azonban így sem rutinhiányos a kezdőcsapat, hiszen Fazekas újra az első ötösben kapott helyet.

Takács gól jó plusz egyes játékával azonnal begyújtotta rakétáit a MEAFC. Szojka gyors kosara után előbb Máté Balázs ünnepelte gyönyörű hárompontossal születésnapját, majd Szögi robogott a gyűrűig. Bár hat perc alatt négy kék mezes büntető is kimaradt, mégis eljutottak a vendégek 14 egységig, míg a hazaiaknál csupán Bordács pöcijének nyoma árválkodott a táblán (2-14). A kemény védekezésnek sok szerzett labda és kevés kapott pont lett az eredménye, így a nyitány végére meglógott a Miskolc (11-23).

Máté újabb kosarára Joó hazai tripla érkezett, aztán egy villámgyors 0-16-os széria. A sokat hibázó hazaiak alig tudtak nyugodt dobóhelyzetet kialakítani, így a sokat forgatott és látványosan lelkesebb borsodiak gyakorlatilag már a félidőre eldöntötték a találkozót (21-51).

A fordulást követően letámadással próbált váltani a MAFC, ám a vendégek – a remekül játszó Szögi segítségével – sokszor tetszetős támadásokat vezetve rendre eljutottak a kosárig. Lippai és Galló bentről, Orosz pedig távolról volt ekkor eredményes (41-75).

Az utolsó negyedre teljesen elfogytak a hazaiak, nem úgy a Miskolc. Szögi tripláját Tóth Gábor 7 pontja követte, majd Kopasz szép zsákolása előtt és után Galló és Orosz szorgoskodtak össze négy-négy pontot. A bűvös százast ugyan nem érte el a MEAFC, ám ekkora különbséggel is megérdemelt nyerték a mérkőzést (49-99).

A hozzáállás és az akarat szellemében folytatás pénteken, amikor is a feljutásra „ácsingózó” Debrecent fogadjuk a Körcsarnokban!

MAFC – MEAFC 49-99 (11-23, 10-28, 20-24, 8-24)

NB I/B Keleti csoport 4. forduló. Budapest, Gabányi sportcsarnok.

Vezette: Bagi Bálint, Sentényi Barna, Nagy Viktor.

MAFC: Molnár Ma. (4), Bordács (14), Joó (10/3), Siklós (2), Nikitin. Csere: Sebestyén (4), Sanyi (4), Vígh (3), Király (2), Nagy (2), Fehér (2), Molnár Má. (2). Edző: Bors Miklós.

MEAFC: Szögi (14/3), Takács (5), Máté (14/3), Szojka (6), Fazekas (6). Csere: Tóth (12/6), Lippai (12), Galló (12), Orosz (11/3), Kopasz (7/3), Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Mi voltunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei és esélyeshez méltóan játszottunk. Végig kézben tartottuk az irányítást és a fiatalabbjaink is bizonyítottak. Az igazán kemény meccsek most következnek, mindenkire szükségünk lesz.