Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Két győzelem egy vereség az idény nyitón!

2016.10.08-án elrajtolt a 2016-2017-es Regionális röplabda bajnokság, ahol csapatunk bajnoki címvédőként lépett pályára.

A nyár folyamán sikerült keretünket három NB 1-es rutinnal rendelkező játékossal megerősíteni annak érdekében, hogy bajnoki címünket megvédjük az idén valamint hosszú évek kihagyása után csapatunk visszatért a magyar röplabdázás vérkeringésébe azzal, hogy elindult a Magyar Kupa küzdelmeiben. Ahol a tavalyi NB1-es ezüstérmes valamint háromszoros Magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes Vegyész RC Kazincbarcikát kapta ellenfeléül. (A mérkőzés időpontja egyeztetés alatt áll!)

Az első forduló előtt az volt a kérdés miként sikerült a Bagó László, Germuska Péter duónak a csapatba való beilleszkedés. Sajnos a harmadik új igazolás Tóth Milán sérülés miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére.

Első mérkőzésünket a legnagyobb riválisunkkal a Pénzügyőr SE Debrecen csapatával vívtuk. Csapatunk az első játékrészben magabiztos játékkal verte meg a vendégcsapatot. A második felvonásra hajdúsági gárda feljavult így ez a szett igen izgalmasra sikerült melyet végül csapatunk 28-26-os arányban megnyert és vele együtt a mérkőzést is.

Második ellenfelünk a Kunhegyes SE gárdája volt. A tavalyi szezonban is a csapatunk nagy csatákat vívtak egymás ellen ez nem volt másként a szezon első fordulójában sem. Az első játékrész egyértelműen a vendégcsapat játéka dominált, akik mind nyitásban és nyitásfogadásban a mieink felé nőttek. Így nem is volt kérdés, hogy az első szett a vendégeké lett. Csapatunk játéka a második szettre összeszedettebb és pontosabbak lettek a bejátszások és hatékonyabb a támadások így ennek a szettnek a végén mi örülhettünk. A harmadik és egyben mindent eldöntő harmadik szettben a csapatok fej-fej mellett haladtak ám sajnos az idegek harcát a vendégcsapat bírta jobban így a szett és mérkőzés végén is ő örülhettek.

A nap utolsó mérkőzésen csapatunk a Gyöngyös csapatával nézett farkas szemet. Az első szettet csapatunk irányította és ennek megfelelően meg is nyerte azt. A második játékrész már szorosabb játékot hozott, de a végén a mi játékosaink örülhettek.

Összességében elmondható, hogy csapatunk jól teljesített az idény első fordulójában valamint az új játékosok is megtalálták a csapatban a helyüket. Ami azért is fontos, hiszen hamarosan az ország egyik legjobb csapata ellen lépünk pályára és játékosaink arra készülnek, hogy egy igen izgalmas mérkőzés kerekedjen ki a VRCK ellen.

Pályára léptek: Kiss Péter, Csizmadia János, Kormos Dávid(GEIK), Bagó László, Germuska Péter, Busák István, Varga László, Nagy Zoltán, Bacsó Isvtán, Erdene-ochir Jadamba (MFK), Barócsi Ákos

Edző: Siklósi Zsolt

Regionális Bajnokság 1. forduló eredményei

MEAFC-Pénzügyőr SE          2:0

Kunhegyes-Gyöngyösi RSE 2:1

MEAFC-Kunhegyes              1:2

Pénzügyőr SE-Kunhegyes   2:1

Gyöngyösi RSE-Pénzügyőr SE  1:2

MEAFC-Gyöngyösi RSE       2:0