Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hej, mekkorát dobbant a MEAFC- szív!

A harmadik negyedben egy demoralizáló 20-2-es hengerrel megfordítottuk a mérkőzést!

Szögi remek labdalopásával indult az azonos mérleggel (3 győzelem, 1 vereség) álló keleti csapatok komoly téttel bíró rangadója. Mivel Endrész és Lippai kosaraira már érkezett válasz, így a negyed második fele átment amolyan felelgetésbe. A korábbi sokszoros felnőtt válogatott Molnár András négy pontjára a mi Takácsunk válaszolt kintről, majd Lajsz közelijére Drahos vonalról dobott távolija érkezett. Pék büntetőit Szojka feledtette, végül Farkas egyesét Galló utánozta le. Tíz perc után így lett a táblán egy udvarias egál (18-18).

A második rész a rengeteg hazai hibáról és az egyre jobban lábra kapó hajdúságiakról szólt. Négy darab miskolci mezőnykosárra az ördöngősen cselező szlovén irányító, Savic vezetésével sorra érkeztek a sima vendég pontok. Meg kell vallani, hogy a ritmust sehogy sem találó házigazda örülhetett, hogy a két edzőn kívül csak nyolc mínusz kísérte őket az öltözőbe (26-34).

Két újabb vendég centerkosár aztán a 23. percben defiblirrátor módjára aktivizálta az addig csupán készenléti üzemmódban működő MEAFC-szívet. A táblán ijesztően festő 26-38-as állást a pályán az extázisban pörgő Szögi-Drahos-Takács trió 5-6-6 pontja pillanatok alatt korrigálta, majd egy pompásan sikerült Drahos-Endrész gól jó plusz egy zárta le a lélektanilag is roppant fontos hazai rohamot (46-40). A harmadik negyed óriási küzdelmének habjára Fazekas fontos kosara tette fel a cseresznyét (48-45).

Roppant fogadkozások mindkét kispadnál, majd folytatódott a hatalmas csata. Lippai pazar leválását követően Molnár triplájával újra ott lihegett a sárga mez nyakán a DEAC (51-50). Ezt követően a végig kemény, de teljesen sportszerű találkozóba egy kis vér is keveredett, hiszen Máté Balázs olyan balszerencsésen ütközött a vétlen Molnárral, hogy a vérző orrú bedobót le kellett cserélni. A piszkosul jó napot kifogó Takács nemes bosszút állt bajtársa nózijáért és kétszer is beverte a hármast, majd Lippai és Endrész játszotta sakk-mattra az aktuális figurát (61-52). Megnyugodni látszott a hatalmas küzdeni tudásért – vastaps formájában is – roppant hálás miskolci publikum, ám a végig jól mozgó Lajsz újabb kosaraival még egy utolsó riadót fújt az övéinek. Azaz fújt volna, ha Drahos és Takács keze megremegett volna a büntetőknél. Mivel azok a kezek ekkor bizony nem remegtek meg, így hiába ziccerezhetett még Kósa, a slusszpoén és a győzelem is stílszerűen – a 40. percben is villámléptű ex-DEAC játékos – Lippaié és a boldog miskolciaké lett (68-62).

Bravó, Fiúk!  Folytatás szombaton a Békés otthonában!

MEAFC-DEAC 68-62 (18-18, 8-16, 22-11, 20-17)

NB I/B, Keleti csoport 5. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Rácz Zsolt, Földi László, Arató Balázs.

MEAFC: Szögi (7), Drahos (11/6), Máté (2), Lippai (8), Endrész (11). Csere: Takács (19/15), Szojka (4), Galló (3), Fazekas (3), Tóth, Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Debrecen: Savic (8/3), Kósa (4), Molnár (19/9), Farkas (4), Lajsz (13). Csere: Kovács (6), Erdei (3/3), Varga (3), Pék (2), Opre. Edző: Ferenczi Tamás, Horváth Imre.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ezúttal egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. A második negyed nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a szünet után viszont stílust váltottunk. Sokkal keményebben védekeztünk, ami lendületet adott a támadásokhoz. Óriási szívvel és elszántsággal játszott ma mindenki, igazi csapatmunka volt!