Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

Egy siker és egy vereség a junioroknál

Fiú Junior (U-18) Regionális bajnokság, Alapszakasz, Kelet régió – “A” csoport

Salgótarjáni KI – MEAFC-Jezsuita 22-48 (4-13, 8-13, 5-9, 5-13)

Salgótarján: Szőke (6), Nagy (4), Dohoszlay (4), Csoór (2), Turcsányi (1). Csere: László (2), Stoszek (2), Szász (1). Edző:

MEAFC: Sztankovics (18/6), Nagy (12), Kovács (8), Pető (4), Torma (4). Csere: Sztankovics (2), Ács, Bozsik, Bulla, Burján, Soltész. Edző: Gulyás László.

Gulyás László: Az előző évben még 5 különböző csapatban játszottak a srácok, ezért a rendelkezésre álló rövid idő alatt próbáltam egy irányba terelgetni őket. Jelenleg még erős kihívást jelent nekünk ez a korosztály. Ezen a meccsen az ellenfél magassági fölénye, zónája és főleg saját magunk legyőzése okozta a legnagyobb problémát. Voltak részsikereink, ezért nyertünk, de messze még az út vége.

MEAFC-Jezsuita – Salgótarjáni KI 21-31 (6-7, 4-8, 9-5, 2-11)

MEAFC: Sztankovics (7/3), Torma (6), Kovács (2), Nagy, Pető. Csere: Burján (4), Ács (2), Bozsik, Bulla, Soltész, Sztankovics. Gulyás László.

Salgótarján: Csoór (15/3), Nagy (10), Dohoszlay (2), Szőke (2), Turcsányi (1). Csere: László (1). Edző:

Gulyás László: 15 perccel az első meccs befejezése után kezdtük el a visszavágót. Úgy tűnik ebből is le kell vonni a tanulságokat, mert nem tudtunk felpörögni eléggé ahhoz, hogy pontokat is dobjunk és ne csak a helyzeteket dolgozzunk ki. A fáradtság a rutintalansággal párosulva tud meghökkentő fordulatokat hozni. Az ellenfél megérezte a bizonytalanságunkat s bár semmivel nem játszott jobban, mint mi, mégis két rosszul játszó csapat közül általában az nyer, aki jobban akar. Megérdemelték a győzelmet. A csapat kadett korú tagjai a mérkőzés második szakaszában nagyon harcosan, biztatóan mozogtak. A pontos befejezéssel ezúttal ők is adósak maradtak, de példát mutattak idősebb társaiknak a férfias hozzáállásból.