Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Búcsú a kupától!

Hazai pályán vétett rengeteg hibánkat ezúttal nem tudtuk a megszokott lelkesedéssel kijavítani.

Szerette volna folytatni eredményes játékát a házigazda, de nem tudta. Nehézkesen mozgott a komplett MEAFC, a védelem mondhatni átjáróház volt, így hiába találtak pár szép kosarat, csak kettő ponttal tartottak előrébb a sárga mezesek (21-19).

Látszólag jól kidolgozott helyzetekkel folytatta a Miskolc, de a gyűrűbe szinte senki sem tudott triplát csempészni, így Blaskovics és Moore szólóival magabiztosan tartotta magát a Tarján (37-34).

Hiába próbálkozott mindenféle sorral a hazai banda, az áttörés csak nem akart sikerülni. Bár volt előrelépés a védekezésben, Szögi pár egyéni megmozdulásán kívül továbbra sem akadt senki, aki támadásban igazi potenciált jelentsen, így nyílt maradt a meccs (53-50).

Nagy küzdelem helyett rengeteg rontott megmozdulás, lépéshiba, eladott labda tarkította a záró negyedet, és mivel a hazaiak továbbra is képtelenek voltak betalálni, egyre erőlködőbbé vált játékuk. Az egyre jobban vérszemet kapó tarjániak végül büntetőkkel biztosították be az előzetesen talán a meglepetés kategóriába sorolt, ám a látottak alapján teljesen megérdemelt győzelmüket (61-66).

Folytatás, azaz terveink szerint egyáltalán nem ilyen folytatás jövő pénteken itthon, az Óbudai Kaszások ellen.

MEAFC-Salgótarjáni KSE 61-66 (21-19, 16-15, 16-16, 8-16)

Hepp-kupa mérkőzés, Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Sallai István, Domán István, Bács Csaba.

MEAFC: Szögi (16/3), Drahos (3/3), Szepesi (2), Szojka (9), Endrész (6). Csere: Takács (7), Lippai (7), Máté (6/6), Galló (3), Kopasz (2), Tóth. Edző: Bene Szilárd.

Salgótarján: Moore (13), Mucibabic (4), Blaskovits (26/6), Szabó (2), Béres (7). Csere: Csapai (8/3), Debreceni (5), Dániel (1). Edző: Molnár István.

Bene Szilárd, vezetőedző: Gratulálok a Salgótarjánnak, megérdemelten nyertek. Sajnos ma ők sokkal jobban akarták a győzelmet, mint mi. Remélem a bajnokságra tudunk váltani.