Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Listavezetőhöz méltó játékkal nyertünk!

Határozott védekezéssel és energikus, helyenként igen látványos csapatmunkával győztük le az Óbuda gárdáját.

Takács Dániel és Kopasz Márton is bőven idő előtt kint melegített a pályán. Friss egyetemistáink nem titkoltan jó teljesítménnyel akarták meglepni tavalyi csapatukat, az Óbudai Kaszásokat.

Remekül indította meg a „Sajnos kiestünk a kupából, de szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy jó csapat vagyunk!” típusú mérkőzését a sárga mezes MEAFC. Drahos vette azonnal észre Lippai belépését, amit a szemfüles Szögi ziccere követett, majd Nagy közeli dobása után Takács üdvözölte tavalyi, tavalyelőtti (és így tovább…) csapattársait két príma hárompontossal. Az óbudai játékosok által várt időkérést végül Drahos kettese csalogatta ki Nagy Bálint edzőből (12-2). Az elszánt miskolci védekezéssel már ekkor sem tudott mit kezdeni a Kaszások csapata, csupán három mezőnykosárra futotta tíz perc alatt az erejükből. A házigazda viszont nem állt le, így egész pontosan tizenkettő egységnyi előnyt ért záráskor a Máté Balázs kosarakkal fűszerezett borsodi robogás (26-14).

A második negyedben az sem zökkentette ki a továbbra is száguldó Miskolcot, hogy a fővárosiak négy játékosa is jegyzett 1-1 triplát. A hazaiak sem védekezésben, sem támadásban nem ismertek tréfát, Drahos pedig tetszetős gólpasszokkal tartotta mozgásban a kispadon pihenő társait. A 19. percben egy kellemes Máté-Drahos-Takács lerohanás után már 30 pont volt a differencia (56-25). Hiába lőtt utána Nagy szép hármast, a végszó Lippai révén a házigazdáé volt (58-29).

Már másfél perc után időt kellett kérni a Bene-Fejes edzőpárosnak, hiszen 3 labda is rossz kezekbe majd rossz gyűrűbe került. A tanácskozás sikeres volt, hiszen Szojka előbb egy szép betörés révén volt eredményes, majd Szepesi labdaszerzését követően Endrésznek adott „beváltós” labdát. Ezt a mintát másolta le aztán Szögi, aki előbb szépségdíjas ziccerrel próbálta feledtetni a nézőkkel lelkes, de helyenként még mindig „dadogó” játékot, majd Fazekasnak intézett el egy 2+1-es akciót. Az utolsó két perc Máté Balázsé volt, aki labdát szerzett, faultokat harcolt ki, triplát és büntetőt dobott, majd közelijével lezárta a negyedet (77-46).

Drahos villámgyors passzai nyitották a záró etapot. A miskolci irányító 10. és 11. asszisztjával azonnal felavatta a vendégek 1:3:1-es zónáját, amit előbb Szojka váltott könnyű pontokra, majd kisvártatva Galló nevére is érkezett egy hasonló küldemény. A folytatásban picit elcsendesedett a találkozó, ám egy – Szögi látványos cselsorozatát követő – Lippai ziccer és egy Kopasz zsákolás újra felébresztette a joggal vidám miskolci nézőközönséget. A mutatott játékot, a lelkesedést és a kapott pontok számát tekintve talán nem lehetett panasz, kicsit okosabb meccs végi koncentrációval azonban könnyen elkerülhető lehetett volna Sebők szűk két perc alatt szerzett nyolc pontja. Lakosa szép egyéni megmozdulását még Lippai utolsó kosara feledtette, így megérdemelt hazai pontok zártak egy megérdemelt hazai győzelmet (91-60).

Folytatás jövő szombaton a Budapesti Honvéd otthonában.

MEAFC – Óbudai Kaszások 91-60 (26-14, 32-15, 19-17, 14-14)

NB I/B Keleti csoport, 7. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Balogh Gyula, Borgula György, Zalai Ákos.

MEAFC: Szögi (9), Drahos (9), Takács (18/6), Szojka (8), Lippai (10). Csere: Máté (13/6), Kopasz (9/3), Galló (5), Endrész (5), Fazekas (5), Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Óbuda: Lakosa (17), Korona (3/3), Vámos (8/6), Van der Meer (1), Nagy (11/3). Csere: Sebők (12/3),  Mondzinger (8/6), Pálvölgyi, Farkas, Keresztesi. Edző: Nagy Bálint.

Bene Szilárd, vezetőedző: Jó ritmusban kezdtük a meccset, működött a védekezésünk és emellett jól is dobtunk. Hamar el tudtunk lépni ellenfelünktől és növelni tudtuk az előnyünket. A harmadik negyedben volt egy kis hullámvölgyünk, de hamar kijöttünk belőle, így a győzelmünk nem forgott veszélyben. Az óbudaiak több csapatnak is megnehezítettétek már az életét, tehát most is egy jó csapatot sikerült legyőzni.