Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Kemény csatát nyertünk meg a Honvéd otthonában!

Nagyot harcolt a csapat idei hetedik győzelméért!

Alig indult el a meccs, Endrész máris megkezdte a pontgyártást. Jó büntetőjét jó ziccere kísérte, majd Stefán kosarára Drahos válaszolt kintről. Soha rosszabb kezdést idegenben. A házigazda tudatos támadásaival leginkább Stefánt kereste, a vendégek pedig lendületes betörés-kiosztásokkal operáltak, így Szögi, és a kék mezes Máté is korszerű hármast szerezhetett. A fehér mezes Máténak is olyannyira megtetszett a műfaj, hogy második triplájával a Honvéd átvette a vezetést (17-16). Szögi faultos ziccere után a büntetőt is értékesítette, majd Drahos jegyzett újabb hármast, ám a nyitó negyed vendég vezetést jelentő utolsó kosara ismét Endrészé volt (20-22).

Jól pörgött a folytatásban is a MEAFC. Ugyan mind az öt ekkor pályán lévő miskolci kosarat szerzett – Takács két szép hármassal „jött a meccsbe” –mivel Szalay kétszer is üresen maradt, így az eredmény is szoros maradt (32-36). A remek iramú első félidő végén még Lippai volt jókor jó helyen, így minimális, de megérdemelt vendég előnnyel zárult az első húsz perc (38-41).

Centereink remeklésével folytatódott a meccs. Endrész ott folytatta, ahol abbahagyta, újabb két kosárral nyitott, majd Lippai válaszolt szintén két alkalommal a hazai pontokra. A 23. percben aztán a vendégeknél Drahosra fújtak rá pillanatok alatt két technikait. Történt ugyanis, hogy a miskolci irányító kezei elől az egyik hazai játékos lábbal rúgta el, majd kapta fel a labdát. A síp ennek okán néma maradt, ám a reklamáció során hirtelen azonnal megszólalt. A kispad előtt már a lecserélés közben a másik oldali játékvezető is ítélt egyet, így Drahos számára véget ért a találkozó. A táblán ekkor 42-49 állt. Hogy a harmadik negyed ne csupán a centerek pontjairól szóljon, arról Máté Balázs és Takács gondoskodott, így a negyed végén is tartotta addig megszerzett különbségét a MEAFC (52-59).

Az utolsó negyed a kevés dobott pontok miatt a roppant fontos találatokról szólt. Máté két óriási hármasa után tíz fölé lopakodtak a borsodi legények (54-67), azonban Kiss távolija nem engedte pihenni a hazaiak dobverőjét. Hiába űzte lelátója hatalmas elánnal a honvédosokat, a hetedik percben Takács hármasa akár meg is törhette volna csapatukat (61-70), de – a mi szemszögünkből sajnálatos módon – nem így történt. A miskolciakéhoz hasonlóan végig nagyszerű csapatmunkát végző Honvéd nem adta fel. Tóth, Máté, Stefán és Kováts is begyötörték a duplájukat, majd 13 másodperccel a vége előtt – a fővárosi szurkolók legnagyobb örömére még – az utolsó támadást is ők indíthatták meg. Hogy Puskás Artúr edző mit rajzolt fel az időkérés során, azt nem tudjuk, csak azt láttuk, hogy a végső nehéz betörést követően elkallódó labda – a mi szemszögünkből nagyon dicséretes módon – Takács ügyes kezei között landolt. Másfél másodperccel a vége előtt azonnal jött a fault, így a mi Danink sétálhatott a büntetővonalhoz. A legenda szerint edzői utasításra az elsőt bedobta, a másik pedig „sajnos” nem hullott a gyűrűbe. Ellentámadásra már nem maradt idő, így hatalmas csatában, csapatként ismét nagyot küzdve, saját pályáján sikerült legyőzni egy komoly, erős ellenfelet. (69-71).

A MEAFC idei 7. győzelmével továbbra is vezeti a Keleti csoportot. Szép volt, Fiúk!

Budapesti Honvéd SE-MEAFC 69-71 (20-22, 18-19, 14-18, 17-12)

NB I/B Keleti csoport 8. forduló. Budapest, Dózsa György út.

Vezette: Vida József, Jurák Krisztián, Gaál István.

Bp. Honvéd: Kerpel-Fronius (8), Máté (12/6), Pintér (5/3), Kiss (9/3), Stefán (13). Csere: Kováts (8), Fülöp (5/3), Szalay (5), Pálházi, Haris. Edző: Puskás Artúr.

MEAFC: Szögi (12/3), Drahos (8/6), Máté (13/9), Lippai (9), Endrész (15). Csere: Takács (12/9), Szojka (2), Fazekas, Kopasz. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen jó csapat a Honvéd és mindkettő beigazolódott. Annak ellenére, hogy végig vezettünk, a végére egy labdás meccs lett, amiből mi jöttünk ki győztesen. Gratulálok az egész csapatnak.