Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U12

Jó védekezéssel nyertek a Cápakölykök!

Gyermek Kupa, Alapszakasz 2. forduló, 2. régió, “A” csoport

MEAFC Cápakölykök – MVSI Vadmacskák 63-12 (25-6, 7+7-2+2, 14-2, 10-0)

MEAFC: Gadus (24/3), Szabó (7), Bodnár (6/3), Hartman (6), Buday (4), Kecskés (4), Ang (3), Debreczeni (3), Purgel (3), Horváth (2), Lengyel (1), Boholy. Edző: Lugosi Zsuzsanna.

MVSI: Balla (6), Arad (2), Kisari P. (2), Czina (1), Szabó (1), Bába,  Gombó, Kisari K.,  Mészáros, Poczkodi, Révész, Wouterson. Edző: Stefánné Hegedüs Zsuzsanna.

Tiszaújvárosi Phoenix – MEAFC Cápakölykök  30-53 ( 7-10, 7+4-14+4, 10-6, 2-19 )

Tiszaújváros: Nagy B. (12), Szabó Z. (6), Czimer (5), Katona (4), Homonnai (1), Kosina (1), Ördög (1), Balogh, Csordás, Demkó, Máté, Nagy Á. Edző: Benőcs Dávid.

Miskolc: Gadus (19), Ang ( 11), Debreczeni (6), Horváth (5), Purgel (4), Bodnár (3), Szabó (3), Kecskés (2),  Boholy, Buday, Hartman, Lengyel. Edző: Lugosi Zsuzsanna.

Lugosi Zsuzsanna, edző: Az U12-es bajnokság „A” csoport, második fordulójában az MVSI Vadmacskákkal és a Tiszaújvárosi Phoenix KK-val mérkőztünk meg.

Az első mérkőzésen a lányok ellen, agresszív védekezéssel, ügyesen „elcsent” labdákkal, gyors támadásokkal fölényes, 51 pontos győzelmet arattunk. Már-már láthatóak voltak az összjátékra hasonlító mozgások, átfutások sorozata a második félidőben.

A Tiszaújváros elleni első félidő borzalmas volt. Rengeteg ziccer, közeli dobás kimaradt, de a védekezésre nem volt panasz. Küzdöttünk, sok labdát szereztünk, csak értékesíteni nem mindet tudtuk. A második félidőre javult a dobószázalékunk, de még így is messze van a tökéletestől.

Mindkét mérkőzésen legfőképpen a védekezést emelném ki. Nagyon sok, szép megmozdulás, oda segítés, visszarendeződést lehetett látni, illetve a hetek óta gyakorolt elemeket, mint például a védők közti kommunikációt, végig tudták vinni a mérkőzéseken.

A 3. fordulóban a Tiszaújvárosi Phoenix KK és az ÉLKSK Miskolc Diósgyőr csapatai lesznek az ellenfeleink. Nem lesz könnyű dolgunk, de folytatjuk a kemény munkát, hogy további sikereket tudjunk elérni.

Hajrá MEAFC! Hajrá CÁPÁK!