Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Bravúr a fővárosban – tartalékosan

Leány egyetemi bajnokság, Kelet

MAFC-BME – MEAFC 53-54 (18-12, 9.16, 10-16, 16-10)
Tüskecsarnok, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női keleti csoport 30 néző. V.: Nepp, Oláh.

MAFC-BME: ÉDER 12/3, Bacsárdi, Vágvölgyi 4, Kékesi 4, MÜLLER 9. Cs.: HORVÁTH A. 11/3, Tarnai 11, Stéger 2, Kanik, Smudla.
MEAFC: JUHÁSZ 11/3, BAKOS 12, KOVÁCS 13/6, Chvatal 9, Vasas 9.

Miután Dr. Józsa János, a BME rektora ünnepélyes keretek között feldobta a labdát, az első percek küzdelmes, kiegyenlített játékot hoztak a két tartalékos együttes találkozóján. A nyitó szakasz közepén Éder Hanga néhány ügyes megmozdulásával egy 8-0-s rohanást bemutatva megugrottak a hazaiak, akik 6 pontos előnnyel zárták a nyitó 10 percet.

Bár második szakasz Müller Melinda találata és Tarnai Kata büntetője révén hazai kosárral indult, a cserék kissé megtörték a MAFC-BME lendületét. Egységes csapatmunkával a vendégek egy 8-0-t bemutatva a szakasz közepén 1 pontra felzárkóztak. Horváth Anna révén úgy tűnt, új erőre kapnak a vendéglátók, ám a dupla-duplát elérő Bakos Eszter (12 pont, 11 lepattanó) vezérletével fordítottak a vendégek, s szünetben a MEAFC vezetett 1 ponttal.
Szünet után gyorsan fordított, majd Horváth és Éder jóvoltából ha szűken is, de vezetett a MAFC-BME. A negyed közepén Kovács Kinga triplája nagy fordulatot jelentett, a vendégek egy 11-3-as “részhajrával” 6 pontos előnyt szereztek, amelyet még eggyel meg is “fejeltek” a negyed végéig.

A záró szakasz Kovács újabb triplájával indult. Próbált “kapaszkodni” a hazai csapat, de Juhász Franciska is beemelt egy hármast a vendégektől. A hajrára elfáradt, pontatlanná vált az 5 játékossal játszó miskolci együttes játéka. A hazaiak megnyitották a hosszú hajrát, ám egyetlen pont megmaradt a hősiesen küzdő miskolci együttes előnyéből.
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_univk_314