Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Az utolsó pillanatban úszott el a siker!

Hihetetlen végjátékot vitt el tőlünk a Nagykőrös.

Szépen növekedett a létszám a Körcsarnok lelátóján, hisz a Nagykőrös elleni meccsen kint szurkolt a klub összes előkészítős, U-11-es és U-12-es csapata.

A kicsik támogatása jó hatással volt a csapatra, hiszen rövid gólcsend után beindult a támadás. Drahos és Endrész is kosarakkal indított, ám az ellenfél a negyed végén is belátható távolságon maradt (21-17).

Támadásban – a zóna ellen ugyan – akadozva, de haladt a csapat, ám a védekezés roppant felületes volt. Könnyű ziccerekkel így erőre tudott kapni az összeszedett játékot produkáló Kőrös. Molnár pontjaival pedig féltávnál ki is egyenlítettek a vendégek (39-39).

Fordulás után sem találta „kinti kesztyűjét” a MEAFC, így bentről operálva próbált minimális előnyt szerezni.

(60-56).

Az utolsó negyed rendkívül izgalmasra sikeredett. Hiába lépett meg a házigazda, a vendégek Mácsai teljesen üres tripláival tartották a lépést. Egyre fogyott az idő, Takács azonban egyre jobban belejött. Hármast és duplát is szerzett, ám a feketék tovább tapadtak. Csapatunk védekezése egyre inkább összeállt, amikor is egy lélektanilag hihetetlenül fontos pillanatban sípszó harsant: a nagykőrösiek egyik játékosa támadóidejük vége előtt nem sokkal (már csak 8 másodperc volt hátra) kilenc méterre a gyűrűtől felvette a labdát, próbált volna passzolni, de – remek védekezésünknek hála – nem tudott senkinek, amikor is megszólalt az ominózus hang. Az egész Körcsarnok elképedve eszmélt rá, hogy a harmadik számú játékvezető a miskolci kispadnak ítélt – igazából nem tudni miért – technikai hibát. A csapat lábra állt, ám az utolsó fél percben bemutatott óriási baklövések megpecsételték a MEAFC sorsát. Egy pontos vezetésnél Szojka első büntetője bent volt, a másodikat kihagyta, ám a visszaszerzett, de teljesen feleslegesen azonnal visszaerőlködött támadó lepattanóból megindult az ellenfél és egy palánk tetejére is felpattanó szabályos hármassal átvette a vezetést. Drahos vezette az utolsónak gondolt támadást, és kiosztásából 0.5 másodperccel a vége előtt Szojka meg is szerezte az ekkor még győztesnek vélt kosarat. Az időkérés alatt visszaállították 1 másodpercnél is többre az időt, így – köszönhetően egy legrosszabbkor elkövetett hazai „elváltásnak” – Mácsai teljesen üresen tempózhatott az alapról, romba döntve kis és nagy kosarasaink hétvégi hangulatát.

A játék összképe alapján bármelyik csapat megérdemelte volna a sikert, ám ez most a remekül teljesítő Nagykőrösnek sikerült (77-78).

Csapatunk nem játszott most jól és elszenvedte ugyan második vereséget, ám továbbra is vezeti a Keleti csoportot! Hajrá, MEAFC!

MEAFC – Nagykőrösi Sólymok KE 77-78 (21-17, 18-22, 21-17, 17-22)

NB I/B Keleti csoport, 10.forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Gergely Csaba, Kapusi Gábor, Zalai Ákos.

MEAFC: Szögi (2), Drahos (21/3), Szepesi (2), Szojka (20), Endrész (13), Csere: Takács (12/3), Máté (7), Galló, Fazekas, Lippai, Kopasz, Orosz. Edző: Bene Szilárd.

Nagykőrös: Jurászik (8/3), Tóth (13), Molnár (17/3), Mácsai (17/9), Szablics (9). Csere: Fehér (8/6), Kónya (4), Dézsi (2), Király, Kovács. Edző: Lakosa Zsolt.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ezen a szinten ilyen dobásmutatóval nem lehet nyerni, ennek ellenére majdnem sikerült. Gratuláció jár a nagykőrösieknek, hiszen egy pillanatig sem adták fel. Most lesz három hetünk újjáépíteni magunkat, hogy ismét egy jó szériával kezdjünk Januárban.