Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Vérbeli rangadó a Körcsarnokban!

A listavezető MEAFC a második helyezett Hódmezővásárhelyt fogadja pénteken.

Mind a két csapat jelentősen átalakult, mind a két csapat 8 győzelemmel és 2 vereséggel áll, mind a két csapat utolsó vereségét a nagykőrösi gárda okozta, így természetes, hogy mind a két csapat győzelemmel – egyben Keleti első helyen – szeretné zárni az alapszakasz első körét.

A tavalyi bajnokságban négyszer találkozott a két kosárcsapat. Miskolcon hazai siker született, míg a visszavágón csak hosszabbításban tudta megmenteni pontjait a Vásárhely, a rájátszás utolsó körében pedig – immáron igazi tét nélkül – mind a kétszer a vendégek győzedelmeskedtek a sérülésektől sújtott egyetemisták ellen.

Idén a Vásárhelyi Kosársuli Utasi edző vezetésével – aki korábban Szögi és Drahos vásárhelyi csapattársa volt évekig – újra élcsapatként szárnyal, a házigazda MEAFC pedig szeretné újabb győzelemmel jelezni riválisainak, hogy a Körcsarnok 2017-ben már nem „kiadó”!

A lelkes miskolci közönség a következőkre számíthat pénteken: egy vérbeli sportcsemege, óriási küzdelem és a felnőtt szurkolók számára hagyományosnak mondható ingyenes hideg sör! A találkozó 17:30-kor kezdődik az Egyetemi Körcsarnokban, a belépés ingyenes!

Bene Szilárd, a MEAFC vezetőedzője: Nagyon jó és izgalmas mérkőzés lesz a pénteki, hiszen a Vásárhely idén remek játékerőt képvisel. A két csapat más stílusban játszik, ezért nehéz megjósolni, hogy mi lesz. Egy biztos, mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy győzelemmel kezdjük az évet. Mindenki egészséges, teljes kerettel várjuk az összecsapást.

Utasi Gábor, a Vásárhelyi Kosársuli vezetőedzője: Zsinórban három nagyon nehét mérkőzés vár a csapatomra. A MEAFC hasonló csapa, mint mi vagyunk, nehéz készülni belőlük. Van 6-7 játékos, akik közül valaki mindig jó teljesítményt nyújt. Több csapat is megszorongatta őket és a Nagykőrös megmutatta, hogy lehet nyerni vendégként a Körcsarnokban. Mi is erre készülünk.