Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Jó kezdést terveztünk, de győzni nem sikerült!

Rettentő fásultan mozgó csapatunkat megérdemelten győzte le az Eger.

Határozott védekezéssel és eredményes támadással kezdte egri mérkőzését a MEAFC. A lendületes kosarakkal korán megszerzett 8 pontos vendég előny így a negyed végéig meg is maradt (13-21).

A hazaiak Tóth vezetésével elkezdték a felzárkózást és a helyenként kapkodóvá vált vendégeket a félidőig szinte utol is érték (35-37).

A második félidőben Szögi vezetésével feléledt a Miskolc, ám a bravúros megoldásokkal operáló fehér mezesek olyannyira nem hagyták lerázni magukat, hogy még a vezetést is megszerezték (59-56).

A zárás eleje a nagy birkózásról és a sok szabálytalanságról szólt. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám a labdát végig tetszetősen járató egriek – köszönhetően a vendégek elhibázott dobásainak is – egyre magabiztosabbak lettek. Remek belépéseikből mindig kosarat szereztek, amikre az ekkor már a kipontozódott Szögi nélküli MEAFC már nem tudott válaszolni (73-65).

Folytatás pénteken Miskolcon a Tiszaújváros ellen.

EKE-Eger-KOK SE – MEAFC 73-65 (13-21, 22-16, 24-19, 14-9)

NB I/B Keleti csoport 12. forduló. Eger, Leányka út.

Vezette: Válé Flórián, Bátovszky Zsolt, Szilágyi Bálint.

Eger: Tóth (27/12), Csabák (3/3), Illés (15), Varga, Csákvári (12). Csere: Jakab (11/9), Fülöp (5), Megyes, Fray. Edző: Váczi Péter.

MEAFC: Szögi (15/3), Drahos (13/3), Máté (8/6), Lippai (15), Szojka (4). Csere: Takács (5/3), Endrész (3), Kopasz (2), Orosz, Szepesi, Fazekas. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: A mérkőzés nagyobbik részében sajnos rossz ritmusban játszottunk és egy kivétellel a kimagasló egyéni teljesítmények is elmaradtak. Voltak jó periódusaink a meccs során, de ez ma kevés volt és a jövőben is többre lesz szükség ennél. Újra meg kell találniunk önmagunkat, mert fontos mérkőzések következnek.