Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Évértékelés – Röplabda szakosztályunk újra a hazai röplabdázás vérkeringésében!

A 2016-os év elején többek között célként tűztük ki, hogy újjászervezzük női csapatunkat, a 2015-2016-os Férfi Regionális bajnokság megnyerését és már ekkor tudtuk, hogy az éven lesznek meghatározó játékosok, akik tanulmányaik befejezése miatt távozni fognak a férfi csapatból így elindult az új játékosok keresése. Valamint ekkor fogalmazódott meg az is, hogy férfi csapatunkat elindítjuk a Magyar Kupa küzdelmeiben.

Ezen célkitűzéseket az éven maradéktalanul sikerült teljesíteni a szakosztálynak. A női csapat újjá alakult és 15 fő rendszeresen látogatja az edzéseket és vállalták azt is, hogy elindulnak a MEFOB küzdelmeiben is.

Férfi csapatunk az utolsó fordulóban megnyerte a Regionális bajnokságot, valamint a nyár folyamán sikerült három volt első osztályú játékost is a klubhoz csábítani. Abban, hogy csatlakoztak hozzánk nagyban közre játszott az is, hogy tudták elindítjuk csapatunkat a Magyar Kupában.

Már az év elején tisztában voltunk azzal, hogy a fentebb említett célok csak akkor valósulnak meg, ha fejleszteni tudjuk eszközeinket. Tisztában voltunk azzal is, hogy a Magyar Röplabda Szövetségnél lehetőség van pályázati úton eszközbeszerzési támogatásra így a nyár folyamán be is nyújtottuk pályázatunkat. A megnyert pályázati pénzből sikerült lecserélnünk a komplett hálóhoz tartozó eszközöket (hálótartó oszlop, antenna, antenna tok, háló) továbbá új labdákat vásároltunk, labdatartó kocsit és olyan labdatartó táskát, melyet utazás során magával tud vinni a csapat.

Ezek az eszközök elengedhetetlen szerepet játszottak abban, hogy szakosztályunk létszáma folyton növekszik. Edzéseink minőségét nagyban javították és nélkülük nem is tudtuk volna méltóképpen fogadni a Vegyész RC Kazincbarcika (háromszoros Magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa győztes) a Magyar Kupában.

Összegezve elmondható a 2016-os évben csupán pozitív dolgok történtek a szakosztály életében. Amit a legnagyobb sikernek könyvelhetünk el, hogy a Magyar Kupa indulással sikerült a MEAFC-ot ismét a hazai röplabdázás vérkeringésébe visszahozni.