Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hosszabbítás utáni MEAFC győzelem Óbudán!

Elszántság, küzdeni tudás és végül Drahos rutinja hozta meg csapatunk idei 15. sikerét!

A tabella szerint a 10. helyezetthez látogatott a listavezető MEAFC, ám a házigazda kerete több új játékossal bővült, így – az elsősorban hazai pályán masszív Kaszások ellen – egy roppant kemény mérkőzésre számíthatott a csapat és a mintegy 20 fős miskolci szurkolótábor.

Nagy és Lakosa kosaraival kezdődött a mérkőzés, amire Drahos faultos kosárral felelt, majd Takács is két remek találattal lombozta le tavalyi csapatát. A negyed felénél, döntetlen állásnál a vendégeknél érkezett Szögi és Price. Utóbbi rögtön egy zsákolással nyitott, majd miután egy újabb közelit is bevarázsolt, leszerelte honfitársát, az ördöngősen cselező ProphetetKopasz triplája után Galló is „megsüvegelte” a házigazda irányítót, ami után Szögi szerzett büntetőt és majdnem távoli kosarat. A negyed végül Prophet jó betörésével és kis miskolci előnnyel zárult (15-19).

Semmi sem jelezte előre, hogy a második negyed egy elképesztő Kaszás-parádét tartogat. Gorzsás triplájára és Zrinyi kosarára Drahos még villámgyors 5 ponttal válaszolt, ám ezek után elszabadult a hazai fergeteg. Vámos – a leginkább csak asszisztáló kék mezesek között – zsinórban hintett 4 triplát, ám a társai se nagyon tudtak hibázni. A statisztika szerint a 2. negyedben elért 35 pontjukat 81%-os hatékonysággal szerezték (8/7 két pontos, 8/6 hárompontos). Sok csapatot megtört volna, de Máté, Takács és Price találataival továbbra is tapadt a MEAFC, így Szepesi záró hármasa után látótávolságon belül maradtak a borsodiak (50-42).

Várható volt, hogy a hazai dobóforma kissé megszelídül majd, valamint a MEAFC is rendezi védekezésének ritmusát, így három gyors vendég kosár után szinte el is tűnt a különbség a csapatok közül (52-51). Szojka előbb Drahos majd Price passzából is eredményes volt, ám – köszönhetően Nagy tripláinak – a lélektanilag is fontos egyenlítés még váratott magára. Szojka és Szögi harcossága nyomán jobbnál jobb védekezésekből indíthatott támadást a MEAFC, aminek egy formás találatokkal átszőtt 0-13-as menet lett az eredménye (61-68). Az utolsó másfél percben a hazaiak csupán büntetőkből, de közelebb tudtak lopakodni, így igazán remek utolsó (?) negyedre volt kilátás (66-68).

Demoralizáló kosarakkal kezdett az Óbuda. Lakosa emberről dobott triplát, majd Prophet zsákolhatott túlságosan könnyen, végül Gorzsás eszmélt egy leszerelt távolira és „bepöcizett egy időkérést” a vendégeknek (73-68). A tanácskozás Lakosára volt a legjobb hatással, aki újabb hármast szerzett, végül a Kaszások immár 10-0-ás rohamát Kopasz egy jó büntetője törte meg. A meccsen szinte hibázni képtelen Gorzsás (13/10 a mezőnyből) szép egyéni játéka utáni Drahos-Price összjáték ismét felébresztette a Miskolcot, így Máté – két jó Drahos passzból – 5 nagyon fontos pontot szerzett, az óbudaiak pedig kipontozódás miatt elveszítették amerikai hátvédjüket (78-76). Hazai büntetőkre Takács tripla felelt, majd Endrész büntethetett egyszer. Drahos és Szögi közös erővel labdát szerzett, így két perccel a 4. negyed vége előtt 82-nél ismét döntetlent mutatott a tábla. Másfél perces gólcsendet tört meg Nagy tempója, ám hátra volt még 27 másodperc, és, mint kiderült, a mérkőzés jelenete. Drahos triplája messzire felpattant, ám a remekül érkező Price a levegőben úszva visszazsákolta a labdát. Jöhetett a hosszabbítás (84-84).