Egyéb Hírek,  MEFOB Egyéb

27. Szarvasűzők országos váltófutóverseny – a miskolci sportolókból álló Vaccsuszirunáj lett az abszolút győztes

Április 1-jén, szombaton 27. alkalommal rendezték meg a Bosch Szarvasűzők országos váltófutóversenyt. Az egyetemi kategóriát, azaz a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságot ismét a Szegedi Tudományegyetem „Pajzán Majális” csapata nyerte, a nyílt kategóriát – a mezőny legjobb idejével, ezáltal abszolút győztesként – pedig a miskolci futókból álló Vaccsuszirunáj Dream Team. Idén 5 fős váltók is teljesíthették a távot, amely a Vaccsuszirunáj Bükki Műhelynek sikerült a leggyorsabban.

A verseny Eger és Miskolc között zajlik, a 78 km-es táv 5 részre és összesen 12 rövidebb-hosszabb szakaszra van felosztva. Az útvonal különleges volt abból a szempontból, hogy a szervezőknek össze kellett hangolniuk a szintén erre a hétvégére eső Miskolc Rallyeval – ez komoly kihívást jelentett, de a szervezőknek legalább az időjárásra nem lehetett panaszuk, amely rendkívül kegyes volt a versenyhez. Az idei Szarvasűzők egyetemi kategóriájában 20, Open kategóriájában 42 csapat indult, továbbá 8 csapat vállalkozott ara, hogy mindössze 5 fővel teljesítse a távot. Összesen 784 fő vett részt a 27. Szarvasűzőkön.

A Miskolci Egyetem tradicionális sporteseménye egri szakaszának lebonyolítását a Szarvasűzők első meghirdetése óta segíti az Eszterházy Károly Egyetem. Az Eszterházy Károly Egyetem szerepét, szervezésben történő aktívabb részvételét megerősítendő, a rajt előtt együttműködési megállapodást írt alá a két felsőoktatási intézmény képviseletében dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora és dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja. Egyúttal az egri felsőoktatási intézmény 2 – 2 hallgatókból, illetve oktatókból álló csapattal teljesítette a versenyt.

A rendezvény nem csak a két intézményt, hanem a két várost is összeköti szimbolikusan, hiszen a résztvevők Egerből indulnak, majd pedig a Bükk-fennsíkon keresztül jutnak el Miskolcra. A rendezvény utolsó két szakasza megegyezik, a váltók egy-egy férfi és női tagjának a miskolci Hősök teréről kell befutniuk a Miskolci Egyetemre.

A Miskolci Egyetemi Körcsarnok felújítása miatt az eredményhirdetés szokatlan, de szintén sportos környezetben, a Miskolci Atlétikai Centrumban került sor. Először az 5 fős csapatok kapták meg megérdemelt díjaikat Dr. Juhász Tibortól, az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karának dékánhelyettesétől. Az Open kategória díjátadója Kiss Máté, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, az egyetemi kategória esetében pedig Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese volt. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokság egyedei érmeit Rakaczki Zoltán MEAFC ügyvezető elnök, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja adta át.

Valamennyi kategória győztese értékes tárgyjutalomban részesült köszönhetően a magyarországi Bosch csoportnak. A tárgyjutalmakat Somogyi András, a Bosch csoport HR igazgatója, Fükő László a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója és Dr. Frank- Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója adta át.

Az eredményhirdetésen hagyomány, hogy minden évben aranyplakettben részesül egy olyan személy, aki jelentős szerepet tölt be a Szarvasűzők történetében, munkája, szerepvállalása meghatározó a verseny sikere szempontjából. Idén Veres Zsófia kapta meg az aranyplakettet, aki a mellett, hogy a 2017-es verseny főszervezője volt, immáron 8. éve vesz részt aktívan a sportesemény szervezésében. A díjat Boda Péter, a Miskolci Egyetemi Sportközpont igazgatója adta át.

A Szarvasűzők a Miskolci Egyetem legismertebb és legnépszerűbb sporteseménye, amelynek szervezését a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club koordinálta.

Kategóriánként eredmények:

MEFOB:

  1. Pajzán Majális (Szegedi Tudományegyetem)
  2. Debreceni Egyetem
  3. Kullancsvadászok (Eszterházy Károly Egyetem)

Open:

  1. Vaccsuszirunáj Dream Team (egyúttal abszolút győztes)
  2. Trónfosztók
  3. HELYNEKEM

5 fős csapatok:

  1. Vaccsuszirunáj Bükki Műhely
  2. Szarvasűz-ŐS-család
  3. Mindegy, nem?