Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győzelemmel kezdte a rájátszást a MEAFC!

Kemény küzdelemben sikerült legyőzni a nyugati bronzérmes Győr csapatát!

Ruják kosara nyitotta meg a Generali Arénában megrendezett miskolci negyeddöntőt, majd Lippai találata után egy szemfüles Drahos passzból Máté volt eredményes. Hiába zsákolt nagyot az amerikai Price, a győriek mezőnysora lendületbe jött. Hegedűs utolsó másodpercben szerzett extra triplája után Ruják és Puszta is bedobta kintről, így megugrottak a vendégek (10-16). A továbbiakban sem igazán találta a ritmus a MEAFC, így a nyugati bronzérmes Győr majd 10 ponttal zárta a szakasz (12-21).

Orosz előbb Drahosnak forgatott ki okosan egy triplát, majd maga szerzett két jó büntetőt. Nárai és Lippai kosárváltása után kezdett éledezni a házigazda. A fiatal miskolci centerek Drahos passzaiból könnyű kosarakat szereztek, ám a különbség csak a negyed végi Szögi triplával csökkent minimálisra (31-34).

Egy hazai eladott labdát vendég kosár követett, majd Drahos hát mögötti passzából a remekül helyezkedő Lippai volt újra eredményes. Drahos a következő támadásban Szögi átadását váltotta három pontra, ám a vendégek tudatos betörés-kiosztáson alapuló játéka – Puszta révén – ismét távoli gólt eredményezett. Drahos újra jól észlelte Lippait, majd Szögi passzából újabb hármast dobott, így az állás ismét döntetlen volt (41-41). A harmadik negyed triplaháborúja tovább folytatódott, Gombás, Puszta, Takács majd újra Gombás kosarai tovább fokozták a nézőtéri izgalmakat (48-52).

Szögi energikus és eredményes megmozdulásaival meghozta a lelkes miskolci szurkolók hangját. Betörése után két gólpasszt is kiosztott, amit Lippai közelről, Takács pedig távolról hálált meg. Utóbbival a 35. percben újra magához vette a vezetést a MEAFC (55-53). Szojka és Máté is remekül szedte a lepattanókat, az ezekből vezetett ritmusos támadásokat újabb benti (Lippai) és kinti (Máté) kosár követte (60-53). Csupán hét emberét forgatva is derekasan küzdött a Győr, ám ekkor már igen szorosan fogta a mérkőzés gyeplőjét a házigazda. Drahos Szojkának adott gólpassza, majd Szögi egy jó büntetője végérvényesen bebiztosította a kevés dobott pont ellenére is változatos, és helyenként látványos mérkőzés miskolci győzelmét (63-58).

A legjobb 4 közé jutásért folyó párharc első felvonását követően az előny a miskolci kosarasoknál van, a második találkozóra pedig csütörtökön kerül sor Győrben.

Szép volt, Fiúk! Mindent bele idegenben is!