Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győri győzelmével elődöntős a MEAFC!

Remek csapatmunkával felépített első félidő hozta meg a továbbjutást érő idegenbeli sikert.

Kiválóan kezdett a vendég miskolci alakulat. Drahos és Szögi a mezőnymunkában jeleskedett, míg Máté és Lippai a befejezésért feleltek. Az első 15 pontot – egy Price dupla kivételével – ők ketten szerezték (4-15). Hiába eszmélt Gombás kosár plusz egyes kombinációval, Drahos zsinórban kiosztott 3 gólpassza, majd Takács triplája tovább növelte a rendkívül motivált kék mezesek előnyét (11-25).

A második negyed sem a házigazdáról szólt. Nárai és Ruják mellett senki sem tudott besegíteni a pontszerzésbe, míg a MEAFC továbbra is száguldott. Price és Lippai bentről, Drahos és Takács kintről voltak eredményesek, így húsz pont környékén állandósult a félidei eredmény (24-43).

A fordulás után négy hárompontost is szerzett a Győr, ám Price szép megmozdulásait nehezen tudták levédeni. A hazai csapat közeledését a borsodiak Takács pontjaival, majd egy korszerűen megjáratott Szepesi hárompontossal akadályozták meg, Drahos büntetői után pedig ismét 20 egység volt a differencia (44-64). A pontgazdag 10 percet végül Gombás és Puszta találatai zárták (49-64).

Egy perces kosárcsend után megmutatták a győriek, hogy nem érdemtelenül lettek nyugaton bronzérmesek. Amolyan minden mindegy alapon pillanatok alatt lefaragtak kilenc pontot a hátrányukból. Lippai két kettese csupán ideig-óráig tudta megállítani a rohanásukat (56-68), hiszen a vérszemet kapott házigazda egy 11-0-s szakasszal gyakorlatilag egalizálta a meccset (67-68). A támadásban kissé megtorpanó vendégek Takács két remek kosarával megnyugtatták közel 20 fős szurkolótáborukat, majd – mint hamarosan kiderült – Price és Szojka ziccerére volt nagy szükség, hiszen Puszta újabb triplájával ismét látótávolságra ért a Győr. Drahos egyik büntetője jó volt, az ellentámadás pedig Szojka kezei között elakadt, így a MEAFC izgalmasra sikeredett végjátékban megszerezte a győzelmet (74-78).

A miskolciak nagy csatában, de összességében megérdemelten jutottak tovább, így bekerültek a bajnokság legjobb 4 csapata közé. A döntőbe jutásért majd a Veszprém-Hódmezővásárhely párharc győztese lesz a MEAFC ellenfele. Gratulálunk a csapatnak, csak így tovább!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – MEAFC 74-78 (11-25, 13-18, 25-21, 25-14)

NB I/B rájátszás, negyeddöntő 2. mérkőzés. Győr, Városi Egyetemi csarnok.

Vezette: Kulcsár Tibor, Horváth Alajos, Benedek Zoltán.

Győr: Hegedűs (7/3), Ruják (10/3), Puszta (11/9), Gombás (15), Nárai (26/3). Csere: Horváth (3/3), Nagy (2). Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

MEAFC: Szögi (2), Drahos (11/6), Máté (11/3), Lippai (15), Price (14). Csere: Takács (17/9), Szojka (4), Szepesi (3/3), Endrész (1), Kopasz, Galló, Orosz. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Nagyon jó első félidei játékkal sikerült tetemes különbségre szert tennünk, amiből óriási küzdelemmel meg tudtunk őrizni 4 pont előnyt a lefújás pillanatára. Ezt sokan nem gondolták, hogy elsőként leszünk elődöntősök, de minden mérkőzéssel bizonyítjuk, hogy itt a helyünk a legjobb 4 között, amihez ezúton is gratulálok a játékosainknak. Most lesz két hetünk felkészülni az elődöntőre, mindent meg fogunk tenni, hogy ott is sikeresen szerepeljünk.