Asztalitenisz szakosztály

Dobogós miskolci helyezések

Ismét megrendezte a MEAFC Kupa asztalitenisz versenyét az egyetemi szakosztály. A viadal hagyományos, mindig tavasszal kerül rá sor, és az idei is sikert aratott. A küzdelemsorozatra húsz évvel korábban került sor először, és mivel megnyerte az indulók szimpátiáját, így életben maradt.

Holdi László szakosztályvezető most is nagy munkát végzett, többek között ennek is lehetett köszönni, hogy április 8-án, szombaton, csaknem hatvanan álltak rajthoz. Igaz, az idén nem a korábban megszokott környezetben pattogott a labda, ugyanis az Egyetemi Körcsarnok felújítási munkálatai miatt használhatatlan a létesítmény. Maradt tehát a jól bevált E/4-es kollégium tornaterme, ahol hat asztalon vetélkedtek egymással a résztvevők.

Sokan jöttek vidékről, itt voltak például Sajókeresztúr, Ózd, Tiszaújváros, Sárospatak és Sátoraljaújhely legjobbjai, a legjelentősebb sikereket azonban miskolci sportolók érték el.

A MEAFC Kupa döntőjében Tóth Zsolt diadalmaskodott, aki az ózdi Oláh ellen nyert. Kellemes meglepetést jelentett, hogy a MEAFC közelmúltban igazolt kínai sportolója, Li a harmadik helyre futott be, és az elődöntőben alaposan megizzasztotta a későbbi győztest. Párosban ugyancsak a DVTK egysége bizonyult a legjobbnak, ám ebben a számban sem kellett szégyenkeznie a MEAFC párosának, amely harmadikként zárt. Li leigazolása mindenképpen jó húzásnak tűnik, ugyanis remek adottságokkal rendelkezik, és ha rendszeresen részt tud venni az edzéseken, a következő idényben akár az NB III-ban szereplő együttest is erősítheti.

A kínai vendég a Szerencs Kupán is leadta névjegyét! Az április 22-én megrendezett versenyen eggyel feljebb lépett, ugyanis a nemzetközi mezőnyben (szlovákok és románok is indultak) két számban is a döntőbe verekedte magát. Egyéniben aztán 3-1 arányú vereséget szenvedett a diósgyőri, jelentős tapasztalattal és élvonalbeli múlttal rendelkező Doros Szilárd ellen. Párosban Lehoczki Gáborral indult, és a MEAFC, DVTK vegyes a fináléban kényszerült kapitulációra a Bodnár József, Doros Szilárd (DVTK) egység ellen.

EredményekMEAFC Kupa, férfi egyes: 1. Tóth Zsolt (DVTK), 2. Oláh (Ózdi Városi SE), 3. Li (MEAFC) és Fükő (Ózdi Városi SE). Férfi páros: 1. Bodnár József, Tóth Zsolt (DVTK), 2. Oláh, Fükő (Ózdi VSE), 3. Li, Macsuga (MEAFC) és Tóth T., Mészáros (MEAFC). III osztály, férfi egyes: 1. Koncsik Viktor (Tiszaújváros Brassai), 2. Simonyi (DVTK), 3. Abonyi (DVTK).

D. L.