Labdarúgó szakosztály

Aranyérmes a Miskolci Egyetem focicsapata a IV. ELTE Egyetemi – Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján

2017. április 22-én, Budapesten az ELTE SPORT Kft. immár 4. alkalommal rendezte meg a Dolgozói Sport Kupa rendezvényeit.

A Miskolci Egyetem ezen a sporteseményen az idén második alkalommal – az előző évhez hasonlóan – csak kispályás labdarúgásban vett részt. Sajnos a résztvevőket hűvös és borús idő fogadta. Minthogy a tavaly elért második helyezésünkkel igen magasra tettük a mércét, ezért a csapat most is törekedett a minél jobb eredmény elérésére.

A 2017. évi focitornára 15 csapat adta le a nevezését. A sorsoláskor a csapatunk a C csoportba került, amelyben a riválisok a következők voltak: XI. kerület, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), ELTE-Bárczi (nem érkezett meg, ezért 3:0-s győzelem), Pallasz Athéné Egyetem (PAE). A továbbjutáshoz a csoport első két helyének valamelyikén kellett végezni. Nekünk végül a 2. helyet sikerült megszereznünk. Az eredményeink: ME – NKE 3:0; ME –XI kerület 3:1; ME – PAE 0:1. A nyolc közé jutásért az A csoportból az ELTE kancellária csapatát kaptuk, és ezt az akadályt 2:0- ás sikerrel vettük. A legjobb négy között ismét korábbi legyőzőnkkel a PAE csapatával találkoztunk, azonban ekkor már mi voltunk a jobbak. Az eredmény pedig 2:0 lett a javunkra. Hamarosan következett a döntő, amelyen – igaz ugyan, hogy azt az eredmény nem igazán tükrözi – de sikerült magabiztos játékkal 1:0-ra legyőznünk a Corvinus Egyetem csapatát, és ez egyúttal a kispályás labdarúgó torna megnyerését jelentette számunkra. A kupagyőztes csapat tagjai a következő játékosok voltak (2. ábra):

  • kapus: Dr. Havasi István intézeti tanszékvezető, egyetemi docens, Geodéziai és Bányaméréstani Intézeti Tanszék;
  • mezőnyjátékosok: Dr. Pál Zsolt adjunktus, Pénzügy és Számvitel Intézet; Sulák László igazgató, Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóság; Boda Péter igazgató, Sport Központ; Soós István művezető, tanácsos, Víz – Fűtésszerelő Üzemeltető Részleg; Sályi Zsolt tanszéki mérnök, Műszaki Anyagtudományi kar; Demeter Péter hallgató, Műszaki Földtudományi Kar; Timbókovics Süle Balázs műszaki szolgáltató, Sportközpont, Király Vitalij hallgató, Gazdaságtudományi Kar

Büszkék vagyunk az elért sikerre, és bízunk abban, hogy az ELTE Egyetemi – Főiskolai dolgozók Sport Kupáján kispályás labdarúgásban jövőre is az eddig már elértekhez hasonló kimagasló eredménnyel fogjuk tudni majd képviselni intézményünket, a Miskolci Egyetemet.