Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Megnyertük a régiós döntőt

Fiú kadett – Regionális Bajnokság, Régiós döntő II., Keleti régió

MEAFC “A”- Békéscsabai KK   65 – 38  (16-1, 29-9, 9-13, 11-15)

MEAFC: Orliczki (27), Kiss (24), Marton (7), Pap, Gadus. Csere: Vass (5/3), Földházi (2), Budai, Ragályi, Szolnoki. Edző: Vukicevic Milen.

Békéscsaba: Szarvas (14), Karácson (3), Török (3), Kiss, Szota. Csere: Bondár (5), Hajdu (5), Safián (4), Biró (2), Vas (2), Farkas, Fekete. Edző: Jancsika Árpád.

Vukicevic Milen, vezetőedző: Nagyon jól kezdtük a meccset, keményen védekeztünk, nem adtunk lehetőséget az ellenfélnek, hogy gólpozícióba kerüljön. A kemény védekezés következtében lehetőségünk volt gyorsindításokon keresztül könnyű kosarakhoz jutni. Az első félidőben már eldöntöttük a mérkőzést és örülök, hogy minden játékosnak tudtam lehetőséget adni, pár játékost pedig pihentetni a döntőre.

Békési SZSK – MEAFC “A”  57 – 77  (20-29, 4-19, 21-16, 12-13)

Békés: Karsai (23/18), Balog G. (16/3), Balog Á. (10), Szabó (3/3), Kiss (3/3). Csere: Steff (2), Balog Cs. Csikós, Kiss, Pocsai, Varga, Vozár. Edző: Balog Lajos.

MEAFC: Kiss (25), Marton (24), Orliczki (17/6), Gadus (7), Pap. Csere: Földházi (2), Vass (2), Budai, Ragályi, Szolnoki. Edző: Vukicevic Milen.

Vukicevic Milen, vezetőedző: Azért mentünk a régiós döntőre, hogy megnyerjük. Tudtuk, hogy a házigazdák mindent meg fognak tenni, hogy ez ne így legyen, de mi rendesen felkészültünk erre. Megbeszéltük, hogy kemény védekezéssel kezdünk a meccs elején, hogy könnyebben tudjuk kiépíteni a támadásunkat. Sajnos az első negyedben a védekezés nem úgy ment, ahogy kellett volna, de a támadás zökkenőmentes volt. A második negyedben helyre tettük a dolgokat és el is döntöttük a mérkőzést. A második félidőben mindenkit pályára tudtam engedni, ők pedig akadályok nélkül nyugodtan be tudták fejezni a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak az egész éves munkához, az elért eredményekért és remélem, hogy az országos régiós bajnokok döntőjén is ilyen felfogással fognak játszani.