Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A címvédő sikerével kezdődött

TFSE – Közgáz   63-58 (21-17, 16-12, 9-11, 17-18)

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, nők. V: dr. Mészáros, Csabai-Kaskötő, Horváth Cs.

TFSE: MÁNYOKY 20/18, Bodnár 4, KARLÓCAI 13/9, NÉMETH A., 14 Varga B. 9/3. Cs.: Kováts G., Czivinger.

Közgáz: Katona B. 4, Kovács P. 6/6, DOKTOR 15, CSIKÁSZ 10/6, ABAHÁZY 8. Cs.: SHIRIAN 10, Fejes 3/3, Imre 2, Kis A.

Abaházy Anna, a Közgáz centere szerezte az idei négyes döntő első kosarát, amelyre Karlócai Julianna révén triplával felelt a címvédő TF.  Ez lökést adott a TFSE együttesének, Mányoky Judit is beemelt egy hármast. Felpörgött a mérkőzés, színvonalas lett a játék, váltva este a  kosarak Doktor Anna néhány ügyes megmozdulásával tartotta a lépést a Közgáz a címvédővel.

A második negyedben egységes csapatmunkával elsősorban a Karlócai, Németh Alma, Varga Barbara trió jóvoltából elhúzott a TF, Varga, a center egy triplát is beemelt, miközben mindkét oldalon több látványos szerelést, blokkolást láthatott a közönség. A félidő hajrájában 10 pont fölé nőtt a TF előnye, ám a szünet előtt Kovács Petra két triplájával 10 ponton belülre került a Közgáz. 

S lendületben is maradt szünet után, Shirina triplájával, valamint Abaházy és Katona Bianka egy-egy kosarával 7-0-lal indítva a második félidőt 2 és fél perc alatt 1 pontra feljött. a címvédő szenvedett, erőlködött a zóna ellen. Boros Zoltán időkérése megtörte a Közgáz lendületét, s egy 9-2-vel – benne egy Mányoky triplával – újra “lélegzethez” jutott a címvédő, amely 6 ponttal vezetett a befejező etap előtt.  

A záró etap elején váltva estek a kosarak, Mányoky hármasaival tartotta előnyét a TF. A szakasz közepén a közgáz egy 6-0-lal 2 pontra feljött. Németh Alma 4 pontjával, valamint Mányoky újabb hármasával ismét megugrott a TF. A végjátékban Csikász Anna triplája jelentett mgé egy kis reménysugarat a Közgáznak, de erre a szünet után kritikus helyzetekben rendre remekül célzó Mányoky felelt hármassal, s ezzel eldőlt a találkozó. 

Boros Zoltán (TFSE): Ahogy tavaly, most is szenvedtünk a négyes döntő első mérkőzésén, s a jól küzdő, helyenként jól is játszó Közgázzal egy ki-ki meccset játszottunk. Remélem, a folytatás is úgy alakul, ahogy az előző döntőn, s meccsről meccsre jobban és jobban játszunk.

Németh Kata (Közgáz): Nem öröm a címvédő, s a talán legerősebb csapat ellen kezdeni, mint ahogy kikapni sem, de a vereség ellenére tetszett a hozzáállás, s ahogy a lányok küzdöttek.  Nincs okunk szégyenkezni, s ha ugyanilyen mentalitással játszunk a folytatásban, sikeresek lehetünk a tornán.