Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A Közgázt is legyőzte a debreceni leány csapat

Közgáz – Debreceni Egyetem 48-52 (6-19, 15-7, 17-11, 10-15)Miskolc, Nemzeti Egyrtemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, nők.

V.: Tőzsér, Varga-Záray, Lengyel. 

Közgáz: Katona 4, KOVÁCS P. 7/3, SHIRIAN 12, Imre, ABAHÁZY 5. Cs.: DOKTOR 12/6, Csikász 6, Fejes 4.

Debrecen: Gál 2, Szabó R., PAPP A. 8/6, FOLTIN 21, Földvári 6. Cs.: GYULAI 6/3, SZABÓ E. 5/3, Jávor 4, Új. 

A torna nyitó napján a záró szakaszban parádézó Foltin Balnak, valamint a remek második félidejével diadalmaskodó Debrecen ott kezdte, ahol tegnap abbahagyta: 7-0-lal indítottak Kovács Imre tanítványai. A folytatásban a gyors egymásutánban 3 remek szerelést bemutató Abaházy Anna jóvoltából stabilizálta védekezését a Közgáz, s 9-6-ra feljött. A szakasz hajrájában a magát több remek megmozdulással észrevétető Gyulai Jázmin vezérletével egy 10-0-rohammal zárta a félidőt a Debrecen, a fővárosiak csak szenvedtek a zónájuk ellen. A második negyed elején tovább nőtt a különbség, 24-8-ra is vezetett már a Debrecen. Petra percek következtek, Kovács parádézott a Közgáz részéről, Jávor villant a másik oldalon. Kovács remek megmozdulásaival a félidő hajrájában egy olyan 13-2-es Közgáz rohamot indított útjára, amellyel 5 pontra feljöttek a fővárosiak. Szünet után Földvári Andrea gyorsan megkapta a 4. hibáját, de Foltin és Gál Annamária vezetésével tartotta 5 és  pont közötti előnyét a Debrecen, de a félidő hajrájában Shirian Fatime harcos játékára, támadó lepattanók utáni kosaraira alapozva fordított a Közgáz. A befejező etap elején Földvári kipontozódott, fogcsikorgató küzdelemben kevés volt a kosár nem eresztették egymást a felek. Foltin 2+1-es akciójára Doktor Anna felelt hármassal, majd Papp Alexandra is beemelt egy triplát. Bő 2 perccel a vége előtt bokasérülés miatt kivált a játékból a Debrecen irányítója, Gál Annamária. A végén az idegek harcát a sérült Göttlinger, a kipontozódó Földvári, s a meccs hajrájában kiváló Gál, azaz lényegében a “tengelye” nélkül játszó Debrecen bírta jobban, amely megérdemelten szerezte meg második győzelmét. 

Németh Kata (Közgáz): Megint végig futottunk az eredmény után, hajtottunk, küzdöttünk, s most is csak egy hajszálon múlt a sikerünk, de sajnos újra kikaptunk. Holnap megpróbálunk javítani.

Kovács Imre (Debrecen): A jó kezdés után azt hittük, könnyű meccs lesz, de ellenfelünk bizonyította, hogy erős, jó csapat, a mi játékunkon pedig talán érződött a tegnapi meccs fáradtsága, így magunkra húztuk őket. A végén a szív és az akarat vitte el a csapatot a győzelemig.